Συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ. Μάρτυρας: «Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω»

Συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ. Μάρτυρας: «Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω»
Sooc

Mε την κατάθεση του Δημοσθένη Δημητράκου, υπεύθυνου της καφετέριας Κοράλι, όπου ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του είχαν πάει για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα το βράδυ της δολοφονίας, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.

Οι απαντήσεις του «δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω, δεν ξέρω...», που έδινε σχεδόν στερεότυπα, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία είπε «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τις δουλειές σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι έγινε ...»

Λίγο πριν είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ότι, το βράδυ της δολοφονίας δεν κατάλαβε ότι έξω από το μαγαζί του γίνονταν επεισόδια και υποστήριξε ότι, συνέχισε κανονικά τις δουλείες...

Την ίδια αντίδραση με την πρόεδρο είχε και η εισαγγελέας της έδρας Α. Οικονόμου η οποία είπε στο μάρτυρα: «Μα δεν θυμάστε τίποτα συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε πως δεν είχατε καν την περιέργεια...».

«Μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε καμία ανησυχία...» απάντησε ο μάρτυρας.

Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας ανέφερε ότι, εκείνο το βράδυ ο Παύλος Φύσσας με μια παρέα τεσσάρων ατόμων παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια.

«Δεν άκουσα ούτε λογομαχία» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Ο αδερφός σας αντιλήφθηκε κάτι, το συζητήσατε μετά;

Μάρτυρας: Ούτε αυτός είχε καταλάβει κάτι. Όταν έφυγε ο Φύσσας είχε αδειάσει πια το μαγαζί. Βγαίνοντας μετά από ένα δεκάλεπτο να πετάξω τα σκουπίδια βλέπω κάποιους από την παρέα και ρωτάω «τι έγινε;» και μου λέει ένας δείχνοντας προς την Κεφαλληνίας. «Δεν βλέπεις τι γίνεται;».

Και συνέχισε¨ "Είδα κάτι φιγούρες, δεν θυμάμαι πόσοι ήταν γύρω στους τέσσερις.

Τότε σαν να κατάλαβα ότι μπορεί να είχε δημιουργηθεί κάτι σαν τσαμπουκάς..., και πρόσθεσε: "Ένα από τα παιδιά μου λέει «οι φασίστες, δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στην γειτονιά μας».

Πρόεδρος: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Με έπιασε πανικός μήπως γίνει καβγάς έξω από το μαγαζί.

Πρόεδρος: Γιατί σας δημιουργήθηκε το αίσθημα του πανικού; Ποιοι ήταν επιθετικοί ;

Μάρτυρας: Μου ήρθε ένας φόβος... Ήταν ακόμα εκεί ένας θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός πήγα και του είπα «δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι;» Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει, ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί. Μετά από λίγο άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί. Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει ....

Δεν είδα τίποτε. Ήμουν μέσα στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε ...

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε: «Ήρθε αργά ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία. Ζήτησε από τον αδερφό μου να καταθέσει και πρέπει να του είπε ότι απεβίωσε ο τραυματισμένος.

Πρόεδρος: Έχετε δώσει καταθέσεις, θυμάστε τι έχετε πει; Έχετε πει διάφορα, όπως ότι σε καμία περίπτωση δεν συχνάζουν άτομα της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια.

Μάρτυρας: Δεν συχνάζουν.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι ακούσατε ποδοβολητά.

Μάρτυρας: Όταν πέρασαν οι μηχανές σαν να άκουσα κάποιους να τρέχουν

Πρόεδρος: Κοιτάξατε;

Μάρτυρας: Φευγαλέα, ήταν αρκετοί...

Πρόεδρος: Σας έδειξαν φωτογραφίες, αναγνωρίσατε κάποιον;

Μάρτυρας: Ναι, αναγνώρισα τον Άγγο που είναι γείτονας κι ήταν μέσα στο μαγαζί και παρακολουθούσε τον αγώνα.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν είχε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω, ένα γεια έλεγα εγώ.

Πρόεδρος: Την άλλη ημέρα τι μάθατε; Ποιος χτύπησε ποιόν; Δεν είχατε την περιέργεια να ρωτήσετε;

Μάρτυρας: Μάθαμε ότι κάποιοι που ανήκαν στην Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στο παιδί και το μαχαίρωσαν... μετά ό,τι ακούσαμε στις ειδήσεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δημοφιλή