Η Χίμκι "πάγωσε" τη Μαδρίτη

Η Χίμκι "πάγωσε" τη Μαδρίτη
Sport24.gr

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς στην Euroleague ήρθε στο καλύτερο χρονικά σημείο για τη Χίμκι, η οποία πέρασε νικηφόρα από το BarclayCard Center (82-85). Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις επικράτησε εκτός έδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, υποχρεώνοντάς τη στην τέταρτη φετινή της ήττα στη regular season. Ήτοι, της βάζει δύσκολα ακόμη και για την πρόκριση στο Top 16. Από την άλλη, η ρωσική ομάδα έφτασε τις τέσσερις νίκες και συνεχίζει να ελπίζει για την πρωτιά του ομίλου.

Ο Τάιρις Ράις (18π., 8 ασ.) ήταν ο κορυφαίος των θριαμβευτών, που διπλασίασαν τις φετινές τους νίκες απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, που πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κι αυτό γιατί, όπως αποδείχθηκε, ο Γκουστάβο Αγιόν (14π., 15ριμπ.) με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (17π.) δεν έφταναν...

Ο αγώνας

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης είχε να διαχειριστεί την αστοχία από την περιφέρεια. Τα 3/14 τρίποντα που είχε μέχρι την ανάπαυλα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που δεν βρήκε λύσει μέχρι το φινάλε. Ακόμη κι όταν ο Τζέισι Κάρολ πέτυχε δύο μαζεμένα περιφερειακά σουτ στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, κι η "Βασίλισσα" έδειξε να βρίσκει ρυθμό, τίποτα δεν άλλαξε.

Αφενός γιατί ο γκαρντ της πήγε στον πάγκο φορτωμένος με τέσσερα φάουλ, αφετέρου γιατί ο Τάιρις Ράις με τον Αλεξέι Σβεντ δεν άφηναν τίποτα στην τύχη. Κάπως έτσι, η Χίμκι βρέθηκε στο +8 (52-60) στα μισά της τρίτης περιόδου, έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Μόνο τα επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ Μαδρίτης προβλημάτιζαν τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν "πληγώνονταν" ιδιαίτερα. Κι αν δεν ήταν ο Γκουστάβο Αγιόν, είναι σαφές πως η διαφορά των τριών πόντων (63-66) με την οποία ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Το βάρος της πίεσης και του άγχους μεγάλωνε για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ώρα που ο Πάμπλο Λάσο είχε εκνευρισμό που δεν κρυβόταν. Γι αυτό χρεώθηκε με τεχνική ποινή, την ώρα που ο Σεργκέι Μόνια ευστοχούσε σε τρίποντο - μαχαιριά στην καρδιά των γηπεδούχων (77-81) με 1'48'' να μένουν στο παιχνίδι. Κι η αλήθεια είναι πως όσο κι αν προσπάθησαν στον εναπομείναντα χρόνο οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Ακόμη κι όταν ο Σέρχιο Γιούλ είχε διπλή προσπάθεια για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση (στα τελευταία 20''), δεν βρήκε τον στόχο για να τα καταφέρει. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πέτυχε μία βολή στα 5'' (82-84), με τον Τάιρις Ράις να είναι αυτός που "έγραψε" το τελικό σκορ (82/85) με 1/2 βολές στα 3'', αφού στο διάστημα που έμενε, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-44, 63-66, 82-85.

Δημοφιλή