Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καλεί σε εξέγερση από τη "Γη του τζιχάντ" - "Μίζεροι, σηκωθείτε και πολεμήστε για τη τζιχάντ"

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καλεί σε εξέγερση από τη "Γη του τζιχάντ" - "Μίζεροι, σηκωθείτε και πολεμήστε για τη τζιχάντ"

Ανατριχίλα προκαλεί ένα βίντεο το οποίο και παρουσιάζει τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ να δίνει κάλεσμα από τη "Γη του τζιχάντ", την ίδια ώρα που ακούγονται σφοδροί πυροβολισμοί.

Το αχρονολόγητο σύντομο κλιπ, που ανέβηκε στα social media, δείχνει τον 27χρονο Βέλγο αποπροσανατολισμένο και να χάνει τα λόγια του.

Προς το παρόν είναι ασαφές αν γυρίστηκε πριν από τη χθεσινή ανταλλαγή πυροβολισμών στο βόρειο παρισινό προάστιο Saint-Denis.

Στο μήνυμα καλεί σε εξέγερση: "Θέλω να αναφερθώ σε εκείνους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτε. Σηκωθείτε, ενεργοποιηθείτε, πολεμήστε και τρέξτε για τη νίκη» και προσθέτει: "Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Με το να κάθεστε συνέχεια στο σπίτι σας; Είστε ικανοποιημένοι με αυτό τον ταπεινωτικό τρόπο ζωής που έχετε σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική και στις Αραβικό Σύνδεσμο; Ψάξτε για την υπερηφάνεια και την τιμή μόνο μέσα από τη θρησκεία σας! Αυτό θα το βρείτε μόνο μέσω της θρησκείας. Μόνο μέσω του τζιχάντ."

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post ο Αμπααούντ φέρεται να σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε διαμέρισα στα βόρεια του Παρισιού, στο οποίο επιχείρησαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί. Η εφημερίδα επικαλείται δύο υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της 7ωρης πολιορκίας του διαμερίσματος στο Σεντ Ντενίς, στο οποίο είχε καταφύγει μαζί με συνεργούς του και εικάζεται ότι μπορεί να προετοίμαζε και νέο κύμα βίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επιχείρηση σκοτώθηκε ένα ακόμη άτομο.

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν σε ανακοινώσεις που έκανε για την πρωινή επιχείρηση είπε ότι δεν μπορεί ακόμη να αναφερθεί στην ταυτότητα των δύο νεκρών και των οκτώ συλληφθέντων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Δημοφιλή