Καμία σχέση με την τρομοκρατία δεν έχουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν με ελληνικά διαβατήρια στην Ονδούρα

Καμία σχέση με την τρομοκρατία δεν έχουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν με ελληνικά διαβατήρια στην Ονδούρα
eurokinissi

Οι πέντε Σύροι οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ονδούρας, καθώς ταξίδευαν με κλεμμένα και παραχαραγμένα διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν ανήκουν σε «κάποιον τρομοκρατικό πυρήνα», οι τέσσερις από αυτούς είναι φοιτητές πανεπιστημίου, όλοι τους έφυγαν από την πατρίδα τους για να σωθούν από τον πόλεμο και επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην Τεγκουσιγκάλπα.

Οι αρχές της Ονδούρας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη πως αυτά τα πέντε πρόσωπα συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 350 και πλέον. Την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της υπηρεσίας μετανάστευσης της Ονδούρας, οι πέντε Σύροι κατάγονται από τις πόλεις Χομς και Χασάκα και είναι 19 ως 30 ετών. Πρόκειται για τους Ματζντ Γάνουτ Κούσα, Φαντί Φριτζ Σεχάντα, Μάζεν Μιχαήλ, Λούρανς Σαμάαν και Ουίλιαμ Γάνεμ.

Οι άνδρες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστή καθώς αντιμετωπίζουν την κατηγορία πως ταξίδευαν με παράνομα παραχαραγμένα έγγραφα. Το ένα από τα διαβατήρια που είχαν κλέψει ανήκε σε μια Ελληνίδα, ανέφεραν οι αρχές στην Ονδούρα.

Στο μεταξύ μια πηγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πέντε Σύροι που συνελήφθησαν στην Ονδούρα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως συνδέονται με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι φέρονται να ήθελαν να βρουν δουλειά στη Γουατεμάλα.

Η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες της Ουάσινγκτον υποδεικνύουν πως τα πρόσωπα αυτά δεν είχαν την πρόθεση να φθάσουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο αλλά έψαχναν δουλειά στη Γουατεμάλα.

Δημοφιλή