ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/11/2015 16:08 EET | Updated 20/11/2015 16:09 EET

Ο 40χρονος παιδόφιλος με τα 1.170 αρχεία σοκαριστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας

sooc

Παιδόφιλος που κατείχε 1.170 αρχεία με σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο, ο οποίος διακινούσε βίντεο που απεικόνιζαν παιδιά κάτω των 15 ετών να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων «peer-to-peer» (P2P).

Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων ανά τον κόσμο, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο δράστης, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sponsored Post