Απίστευτη απάτη με θύματα επιχειρηματίες του Παλαιού Ψυχικού. Εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες πουλώντας βίλες

Απίστευτη απάτη με θύματα επιχειρηματίες του Παλαιού Ψυχικού. Εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες πουλώντας βίλες
Sooc

Μία απίστευτη απάτη με θύματα κυρίως επιχειρηματίες με σπίτια στο Παλαιό Ψυχικό αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία.

Κύκλωμα υφάρπαζε πολυτελείς οικίες στην Αττική με πρωταγωνιστή έναν 64χρονο που χαρακτηρίζεται ως «επιστήμονας στις απάτες» και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπόθεση με πλαστά ομόλογα.

Οι δράστες εντόπιζαν πολυτελείς οικίες προς πώληση, εμφανιζόντουσαν στους μεσίτες με πλαστές ταυτότητες προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες τους, έπαιρναν αντίγραφα των σχεδίων της κατοικίας και διευθετούσαν με ανυποψίαστους πολιτικούς μηχανικούς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πώληση.

Στη συνέχεια, απευθύνονταν σε λογιστές, τακτοποιούσαν τις φορολογικές εκκρεμότητες των ακινήτων και προχωρούσαν στην πώλησή τους παίρνοντας τεράστια κέρδη.

Οι δράστες εντοπίστηκαν όταν επιχείρησαν να μπουν στο taxisnet για να εκδώσουν πιστοποιητικά για τον ΕΝΦΙΑ για βίλα στο Ψυχικό που ανήκε σε επιχειρηματία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις απάτης για ακίνητα στο Ψυχικό και στην Βούλα με το χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία θύματος το 2014 που ξαφνικά διαπίστωσε ότι το σπίτι της στο Παλαιό Ψυχικό πουλήθηκε χωρίς να έχει ιδέα. Η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε μεσίτη για να πουλήσει το σπίτι της έναντι 2.000.000 ευρώ, το οποίο ήταν ακατοίκητο. Η Αστυνομία εκτός από τον 64χρονο σεσημασμένο στις απάτες συνέλαβε ακόμα τέσσερις Έλληνες και ταυτοποίησε ακόμα δύο που αναζητούνται.

Ανάμεσά τους μία 45χρονη η οποία είχε το ρόλο της αναζήτησης ακινήτων προς πώληση. Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοφιλή