ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2015 16:32 EET | Updated 20/11/2015 16:32 EET

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης: «Ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων στο Euroworking Group

Tuned_In via Getty Images
Greek 1 Euro coins, Flag of Greece

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει τελικά το δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης δύο δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του EuroWorking Group που διεξήχθη την Παρασκευή επιτεύχθηκε «ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων.

Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως το απόγευμα το Σαββάτου θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

Η «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις εκτιμάται πως θα ληφθούν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή το Reuters, επικαλούμενο, Ευρωπαίους αξιωματούχους, μετέδιδε πως η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι θετική. Όμως σημείωναν πως παραμένει σε εκκρεμότητα μια μεταρρύθμιση σε εκκρεμότητα και ακόμη τρεις που πρέπει να προχωρήσουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post