Δούρου: Νομιμότητα η απάντηση στα περί νεποτισμού - ΥΠΠΟ: Ο αδερφός της κ. Δούρου δεν παίρνει δύο μισθούς

Δούρου: Νομιμότητα η απάντηση στα περί νεποτισμού - ΥΠΠΟ: Ο αδερφός της κ. Δούρου δεν παίρνει δύο μισθούς
Sooc

«Αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα», είναι η απάντηση σε κάθε επιχείρηση -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν- σπίλωσης της Ρένας Δούρου, τονίζουν κύκλοι της περιφερειάρχου, με αφορμή δημοσίευμα που τη φέρει να διορίζει με ευνοϊκούς όρους συγγενείς της.

Σε «συκοφαντικό», όπως χαρακτηρίζεται δημοσίευμα «με στόχο να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή» του αδελφού της Παναγιώτη Δούρου, «με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις» σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, όπου και εργάζεται ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού από 24 Μαρτίου 2015 έως σήμερα, με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποδοχές.

Στην θέση αυτή, διευκρινίζεται ανέλαβε ως συνέχεια της απασχόλησης του στο Ελληνικό Φεστιβάλ, όπου προσελήφθη το 2005, επί θητείας του και νυν προέδρου Γιώργου Λούκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

1. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο.

2. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.

3. Ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά προσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού.

4. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού.

Είναι προφανές ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα επιχειρεί να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή του κ. Παναγιώτη Δούρου, με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις και τη διασπορά ανακριβών πληροφοριών, με τελικό "αποδέκτη" την καταβαράθρωση της επαναπομείνασας αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών της χώρας.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή