Αναβάλλονται λόγω τεχνικού προβλήματος οι εκλογές στη ΝΔ. Ραγδαίες εξελίξεις- ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη

Αναβάλλονται λόγω τεχνικού προβλήματος οι εκλογές στη ΝΔ. Ραγδαίες εξελίξεις- ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη
Eurokinissi

Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ, καθώς «έπεσε» το σύστημα - με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αναβολή, όπως αποφασίστηκε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή - πολλά μέλη της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν την παραίτηση του γραμματέα, Ανδ. Παπαμιμίκου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε νωρίτερα αναβολή της διαδικασίας, προειδοποιώντας για απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέροντας ότι η αποτυχία αποτελεί μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος. Από πλευράς της, η κ. Γιαννάκου έχει δηλώσει ότι αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσει ως μεταβατική.

Σε δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο, που πρέπει να παραιτηθούν.

Από πλευράς του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέβηκε στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τους συνυποψηφίους του. Σε δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθώς και του προέδρου και των μελών της ΚΕΦΕ. Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, είπε ότι ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συνυποψηφίων, είπε ότι ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες και μπορεί να θέλει να κάνει σπέκουλα. Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, σε μερικές κάλπες, με πρωτοβουλία εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία, και η καταμέτρηση έδειξε προβάδισμα του κ. Μεϊμαράκη, μέχρι την οριστική απόφαση περί αναβολής της διαδικασίας. «Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε από κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» , τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Τα προβλήματα σημειώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον κόσμο να περιμένει να ψηφίσει από τις 7 το πρωί, που ξεκινούσαν οι διαδικασίες. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο on line σύστημα ψηφοφορίας που εξασφαλίζει το αδιάβλητο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συστήσει νωρίς το πρωί στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν ως τις 9:00.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ομαλοποίηση ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αντιδράσεις υπάρχουν και από στελέχη του κόμματος.

Παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον RealFm 97,8.

Σύγκληση της ΚΟ ζητεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για φιάσκο που είναι αποτέλεσμα μιας λάθος διαδικασίας.

«Οι υπεύθυνοι αυτού του φιάσκου να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι παραιτήσεις τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

«Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ζήτω συγνώμη απο τον κόσμο της ΝΔ για το σημερινό φιάσκο και ρεζιλίκι. Γιατι δεν ξέρω αν οι υπεύθυνοι 'εχουν τσίπα να το κάνουν» , ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Δημοφιλή