ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2015 17:37 EET | Updated 23/11/2015 17:37 EET

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν απόπειρα δολοφονίας του Ντεμιρτάς

ASSOCIATED PRESS
Selahattin Demirtas, leader of the pro Kurdish Democratic Party of Peoples (HDP) waves to people gathered for a pro-peace rally in Istanbul, Sunday, Aug. 9, 2015, against the outbreak of new clashes between Turkish security forces and pro-Kurdish rebels. Violence in Turkey has flared in recent weeks, shattering an already fragile peace process between the Kurdistan Workers' Party, or PKK, and the government. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρισε ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, το αυτοκίνητό του ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ κινούνταν στο Ντιγιάρμπακιρ. Τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν αλεξίσφαιρα και έτσι η σφαίρα δεν κατάφερε να διαπεράσει το όχημα.

«Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού», είχε γράψει ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το δίκτυο Ibitimes, εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ διέψευσε ότι το περιστατικό ήταν απόπειρα δολοφονίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο ήταν αποτέλεσμα σύγκρουσης με κάποιο αντικείμενο που δεν ήταν σφαίρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πολιτικός θα φυλάσσεται από αστυνομικός καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψής του στο Ντιγιάρμπακιρ.

Σήμερα, Δευτέρα, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποιος άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Ντεμιρτάς.

Το περιστατικό σημειώνεται ενώ σφοδρές εντάσεις επικρατούν εδώ και μήνες μεταξύ του HDP και του ισλαμοσυντηριτικού καθεστώτος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είναι στην εξουσία από το 2002.