«Με τον Κώστα, τον Αντώνη και τα άλλα παιδιά, προχωράμε και νικάμε»: Σύνθημα στα χείλη των στελεχών Καραμανλής και Σαμαράς

«Με τον Κώστα, τον Αντώνη και τα άλλα παιδιά, προχωράμε και νικάμε»: Σύνθημα στα χείλη των στελεχών Καραμανλής και Σαμαράς
Sooc

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για πολλούς στη ΝΔ προκειμένου να μπει ένα τέλος στο φιάσκο της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας που δεν έγινε ποτέ, δημιουργώντας το λιγότερο μια απογοητευτική εικόνα στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Με τον κίνδυνο μιας πιθανής διάσπασης να πλανάται περισσότερο από ποτέ πάνω από την Συγγρού, εκ των πραγμάτων όλοι σχεδόν στρέφουν το βλέμμα τους στην αναζήτηση ενός ...από μηχανής Θεού που θα λύσει τον γόρδιο δεσμό οδηγώντας την παράταξη σε συνθήκες ομαλότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Αντώνη Σαμαρά έγιναν σχεδόν «σύνθημα» στα χείλη πολλών στελεχών ζητώντας και από τους δυο επίμονα να αναλάβουν δράση, να βγουν μπροστά και να μην αφήσουν το κόμμα έρμαιο να οδεύει προς τη διάλυση.

Οι δυο πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί - για την ώρα - έχουν επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, κρατώντας μια στάση αποστασιοποίησης από τα γεγονότα, προκειμένου, όπως λένε οι συνεργάτες τους, να κάτσει η σκόνη από την αναβολή των εκλογών και να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο και την ενόχληση τους για την οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα του κόμματος.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η επιλογή τους - σοφή όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων - να μην ανακοινώσουν μια μέρα πριν στα μέσα ενημέρωσης την ώρα που θα πήγαιναν να ψηφίσουν, αφού είναι πια βέβαιο, ότι ήδη από το προηγούμενο βράδυ είχαν πληροφορηθεί για τις αδυναμίες του ηλεκτρονικού συστήματος των εκλογών και το ενδεχόμενο αυτό να καταρρεύσει με το άνοιγμα της κάλπης, όπως και έγινε...

Και οι δυο επέλεξαν να παρακολουθήσουν από τα σπίτια τους στη Ραφήνα και την Κηφισιά τα τεκταινόμενα, ενώ σε όσες και όσους τους τηλεφωνούσαν έθεταν ως προτεραιότητα την ενότητα του κόμματος.

Η μόνη επιβεβαιωμένη τηλεφωνική επικοινωνία είναι αυτή ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπου συζήτησαν για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα προκειμένου να μην τραυματιστεί άλλο η παράταξη, με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ να ζητά τη συμβολή όλων των πλευρών ώστε σύντομα να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία.

Εντός της ημέρας οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταιγιστικές, με δεδομένο ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι από εχθές ζητούσαν την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ τα μέλη της ΚΕΦΕ θα κληθούν σε άμεσο χρόνο να αναζητήσουν και να αναθέσουν την οργάνωση και τεχνική υποστήριξης των εκλογών σε άλλη εταιρεία.

Δημοφιλή