Eρευνάται η ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ σε δύο διαμερίσματα

Eρευνάται η ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ σε δύο διαμερίσματα
Twitter

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει δύο διαμερίσματα σε Παγκράτι και Σεπόλια, καθώς ερευνάται η ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων του νεκρού τζιχαντιστή, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν φτάσει στα δύο διαμερίσματα τον περασμένο Γενάρη, έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν σε αυτούς αναφορικά με επικοινωνίες του Αμπααούντ με άτομα που βρίσκονταν στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν τόσο στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, όσο και σε αυτό στα Σεπόλια. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τα δύο διαμερίσματα και συνέλεξαν διάφορα ευρήματα ενώ προσήγαγαν τρία άτομα. Μεταξύ αυτών και ο 33χρονος Αλγερινής καταγωγής Ομάρ Νταμάς, που φερόταν να κατέχει την ύποπτη τηλεφωνική σύνδεση.

Αρχικά οι Βέλγοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον στη συνέχεια όμως εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και ζήτησαν την έκδοσή του, κάτι που έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές.

Η Ελληνική Αστυνομία υπέβαλε τουλάχιστον τέσσερα αιτήματα προς τους Βέλγους, προκειμένου να τους απαντήσουν αν από αυτά τα ευρήματα ταυτοποιείται εργαστηριακά η παρουσία του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ποτέ να λάβουν απάντηση. Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης είχαν απαντήσει πως δεν φαίνεται να σχετίζεται ο Ομάρ Νταμάς με τον Αμπαούντ και την απόπειρα εκδήλωσης επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στόχων στο Βερβιέ.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών δεν αποκλείουν οι έρευνες σε Παγκράτι και Σεπόλια να έχουν οδηγήσει σε ταυτοποίηση του Αμπααούντ, δίχως όμως να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση των ελληνικών αρχών.

Στο μεταξύ μέσω Europol, οι Γάλλοι έχουν στείλει 23 αιτήματα αναζήτησης στοιχείων για υπόπτους τζιχαντιστές, συνοδευόμενα κάποια από αυτά με γενετικό υλικό και αποτυπώματα, σε 70 χώρες, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη τους στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν.

Υπονοούμενα των γαλλικών αρχών

Την ίδια ώρα οι γαλλικές αρχές αφήνουν υπονονούμενα για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα και Τουρκία, κάτι που ίσως σημαίνει ότι στελέχη τους μπορεί να μεταβούν στην Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι δύο από τους βομβιστές-καμικάζι στο Σταντ ντε Φρανς, είχαν περάσει μαζί στο νησί της Λέρου στις 3 Οκτωβρίου, εγείρει ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί 25χρονο Αχμάντ Αλμοχάμαντ τον καμικάζι που πέρασε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου υπήρξε και δεύτερο πρόσωπο, ο οποίος είχε πιθανότατα πλαστό διαβατήριο με τα στοιχεία Μοχάμαντ Αλμαχμόντ.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ τα πλαστά διαβατήρια είναι δείγμα ότι ήθελαν να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα και την δράση τους με τον ISIS.

Δημοφιλή