Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος εάν παραιτηθούν και οι άλλοι

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος εάν παραιτηθούν και οι άλλοι
Eurokinissi

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά των υπολοίπων συνυποψηφίων του για την προεδρία της ΝΔ, ενώ ζήτησε να παραιτηθούν και οι ίδιοι από τα κοινοβουλευτικά τους αξιώματα.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του έξω από το κτίριο της ΝΔ στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις γιατί είναι σε ευγενική άμιλλα με τους συνυποψηφίους μου.

«Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης απέναντι σε αυτούς που πληγώσαμε. Ενώ θα έπρεπε να βρίσκαμε τον τρόπο που θα προχωρούσαμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το πεδίο της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «όλοι γνώριζαν την εταιρία γιατί οι εκπρόσωποί τους συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Όταν έγινε ο διαγωνισμός για την επιλογή της εταιρίας ελέχθη ότι είναι μια εταιρία που πήρε έργα όταν ήμασταν κυβέρνηση και θα κάνει καλά τη δουλειά της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στον κ. Βορίδη και σχέσεις που είχε με την συγκεκριμένη εταιρία.

«Ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε: «Οι άρτι αφιχθέντες θα πρέπει να σέβονται την προσφορά αυτών που βρίσκονται στο κόμμα 41 χρόνια μαζί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε επίσης ευθύνες στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Ευθύνες υπάρχουν. Ο γραμματέας του κόμματος γνώριζε την εταιρία, το Μέγαρο Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά γνώριζαν την εταιρία και όλοι είχαν εγγυηθεί», σημείωσε.

«Τόσο θράσος; Φταίω εγώ που τους εμπιστεύτηκα», ανέφερε.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος.

«Θα πρέπει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος. Θα μπορούσε να ήταν η κ. Γιαννάκου ή ο κ. Βαρβιτσιώτης ή κ. Μπενάκη» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Εγώ θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος. Αλλά θα παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας και οι άλλοι δύο συνάδελφοι από τις κοινοβουλευτικές του θέσεις».

«Παροτρύνω τους συναδέλφους να μην υψώσουν τους τόνους. Αντί να κάνουν σπέκουλα σε αυτά τα θέματα να χαμηλώσουν τους τόνους» τόνισε και ανέφερε:

«Μη μας κάνουν οι άρτι αφιχθέντες μαθήματα δημοκρατίας γιατί είναι μικροί».

Μήνυση και αγωγή κατά της εταιρίας

Στο μεταξύ στα Δικαστήρια κατά της εταιρίας που είχε αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου προσφεύγει ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, του γενικού διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τζιμάρα και ενός ακόμη στελέχους του κόμματος το οποία ήταν επιφορτισμένα με την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Δημοφιλή