10 λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε μέρα

10 λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε μέρα
Young couple lying on floor, embracing, mid section
Chris Black via Getty Images
Young couple lying on floor, embracing, mid section

Ακόμα κι αν έχετε μία τεράστια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε, μην αμελήσετε να βάλετε μία ακόμα δραστηριότητα. Το σεξ με τον/την σύντροφό σας. Ζητήσαμε από μερικούς ειδικούς στο σεξ να μας πουν τους λόγους που είναι σημαντικό τα ζευγάρια να κάνουν σεξ κάθε μέρα.

1. Σας κάνει πιο δημιουργικούς στην κρεβατοκάμαρα

«Εάν κάνετε κάθε μέρα σεξ με τον/την σύντροφό σας θα είναι πιο εύκολο να βγείτε από την οποιαδήποτε ρουτίνα ή πρόγραμμα έχετε μπει, να πειραματιστείτε και να κάνετε άμεσες συζητήσεις σχετικά με το τι σας αρέσει και τι όχι», αναφέρει η σύμβουλος σχέσεων Samantha Rodman. «Άλλωστε δεν θέλετε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα της εβδομάδας».

2. Είναι ένας τρόπος για να έρθετε πιο κοντά, οι δυο σας

«Καθώς οι ζωές μας γίνονται όλο και πιο γεμάτες (με δουλειά, παιδιά κλπ), είναι πιο σημαντικό να περνάει το ζευγάρι χρόνο μαζί και να επικοινωνεί», αναφέρει η blogger γάμου, Meg Conley. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνει κάποιος αυτό. Μπορεί το ζευγάρι να διαβάζει μαζί, να κρατιούνται χεράκι όταν περπατάνε, να βγαίνουν ραντεβού ή να κάνουν ωραίες συζητήσεις. Παρ' ολ' αυτά δεν υπάρχει τίποτα πιο έντονο από την σωματική επαφή και οικειότητα. Μας αναζωπυρώνει τόσο ως άτομα, όσο και την σχέση μας, με έναν τρόπο που κανένα βιβλίο δεν μπορεί».

3. Είναι μία υπενθύμιση ότι είστε πρώτα απ' όλα εραστές

«Το να έχετε μία ερωτική ρουτίνα, είτε πρόκειται απλά για μερικά χάδια και φιλιά, είτε να λέτε τις φαντασιώσεις σας, θα βοηθήσει ώστε να είναι η ζωή σας πιο διασκεδαστική και πικάντικη», αναφέρει η sex expert Danielle Harel. «Επιπλέον, δημιουργεί την αίσθηση ότι είστε ενήλικες και όχι απλά γονείς ή επαγγελματίες.»

4. Μπορεί να αναζωογονήσει τον γάμο σας

«Μπορεί να νομίζετε ότι ένα καθημερινό ραντεβού για φαγητό μπορεί να σημαίνει ότι η ερωτική σας ζωή δεν είναι αυθόρμητη ή ότι έχει χάσει τον ρομαντισμό της, αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι το σεξ σε καθημερινή βάση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο ρομαντικό κλίμα στην σχέση σας. Όταν είστε διαθέσιμοι στον/στην σύντροφό σας ακόμα και μετά από μία δύσκολη ημέρα, όταν δεν έχετε διάθεση ή είστε κουρασμένοι, δείχνετε ότι είστε αφοσιωμένοι στην σχέση σας για στο να έχετε οικειότητα μεταξύ σας», αναφέρει η Tammy Nelson, sex therapist και συγγραφέας του βιβλίου Getting the Sex You Want.

5. Οι οργασμοί

Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;

6. Έχετε κάτι να περιμένετε μετά από μία δύσκολη μέρα

«Το σεξ μπορεί να γίνει το αποκούμπι σας από τις απαιτήσεις της δουλειάς, τα παιδιά και τη ζωή γενικότερα. Εάν γνωρίζετε ότι θα κάνετε σεξ κάθε μέρα, θα έχετε κάτι να περιμένετε, αφού θα γνωρίζετε ότι θα ακολουθήσει μία στιγμή όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον/την σύντροφό σας, χωρίς να σας αποσπά κάτι άλλο την προσοχή», λέει η Rodman.

7. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε μία ερωτική βραδιά

«Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να κάνετε τρελό. Το να δώσετε μερικά φιλιά παραπάνω, να κάνετε ο ένας στον άλλον ένα ερωτικό μασάζ ή να “παίξετε” λίγο πριν σβήσετε τα φώτα αρκούν», αναφέρει ο καθηγητής κοινωνιολογίας και σεξολόγος Pepper Schwartz.

8. Είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνετε τη ζωή σας πιο διασκεδαστική

«Ξοδεύω πολύ χρόνο για να κάνω όλα όσα πρέπει να κάνω, όπως ραντεβού, προθεσμίες, δουλειές, ψώνια και σούπερ μάρκετ με αγριεμένα νήπια. Το σεξ με τον άντρα μου είναι κάτι που κάνω, με τον άνθρωπο που αγαπώ και με αγαπά ακόμα κι αν είμαι 5 κιλά πάνω ή κάτω, ακόμα και με τις τρελές μου ανασφάλειες», λέει χαρακτηριστικά η Conley.

9. H ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σεξ. Το συναισθηματικό σεξ, το σεξ που βοηθά να φύγει το άγχος, το σεξ που έχει να κάνει με τις φαντασιώσεις και τη δημιουργικότητα και το σεξ που οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια απόλαυσης, όπως την όραση, την αφή, την γεύση και την μυρωδιά, λέει ο sex therapist και συγγραφέας, Ian Kerner. «Όπως και στην πυραμίδα της διατροφής, έτσι και στο σεξ, πρέπει να δοκιμάζεις από όλα ώστε να έχεις μία “θρεπτική” και ισορροπημένη σεξουαλική ζωή».

10. Το σεξ βοηθά στην χημεία του εγκεφάλου

«Όταν κάνουμε σεξ στο σώμα μας απελευθερώνονται ζημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η τεστοστερόνη και οι ενδορφίνες, που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και δημιουργούν το συναίσθημα της ευφορίας», αναφέρει η Nelson.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.