Τύμπανα ...ενότητας στη ΝΔ

Τύμπανα ...ενότητας στη ΝΔ
eurokinissi

Οι ηχηρές απουσίες του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη χθεσινή συνεδρίαση της «γαλάζιας» παράταξης ήταν το κερασάκι στην «τούρτα» μετά τα όσα θυελλώδη είχαν προηγηθεί με την παραίτηση του προσωρινού προέδρου του κόμματος, τον ορισμό ως αντιπροέδρου του Γιάννη Πλακιωτάκη και την αδυναμία του Ανδρέα Παπαμιμίκου να παραμείνει επικεφαλής της ΚΕΦΕ.

Και αν για κάποιους οι απουσίες αυτές λειτούργησαν κατευναστικά αποφορτίζονται έστω και προσωρινά το κλίμα έντασης, το βέβαιο είναι πως απλώς επιβεβαιώθηκε το πολύ κακό κλίμα μεταξύ Μεϊμαράκη - Σαμαρά οι οποίοι μετά τα δημόσια «γαλλικά» που αντάλλαξαν, αποφεύγουν επιμελώς ακόμα και να βρεθούν στον ίδιο χώρο.

Το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο και κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ με τον Κώστα Τασούλα να λέει με ιδιαιτέρως αιχμηρό τρόπο οτι «καλούμαστε ως βαστάζοι, σε μία κρίσιμη Κ.Ο., να συζητήσουμε και να διαχειριστούμε μια τεράστια κρίση της Ν.Δ. ενώ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί απουσιάζουν», ενώ και ο Θανάσης Δαβάκης ανέφερε πως «οι δύο έπρεπε να είναι παρόντες, αναρωτιέμαι τι ρόλο επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους σε μια τόσο κρίσιμη φάση για το κόμμα».

Η μόνη ίσως στιγμή «ενότητας» ήταν όταν στην αίθουσα της Γερουσίας εισήλθε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με τους βουλευτές να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή και τον ίδιο από το βήμα να τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική. Ζητώ απ’ όλους και κυρίως τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα».

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις του γαλάζιου στρατοπέδου ήταν η πρόταση - έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εφαρμογή ενός κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που συνοψίζεται στο να μην προσωποποιούν με ονομαστική αναφορά ο ένας στον άλλον τις οποίες διάφορες τους και να μην επιχειρείται κανενός είδους ανάμιξη πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος.

Τη διοργάνωση τουλάχιστον μιας Συνδιάσκεψης αλλά και την διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας πρότεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος δεν έμεινε μόνον εκεί αλλά επισήμανε την ανάγκη να δοθεί απάντηση εδώ και τώρα στα σενάρια για τα περί συνεργασίας και συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Γεωργιαδη στην ανάγκη διεξαγωγής Συνδιάσκεψης προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ακόμα και συνάντηση των τεσσάρων για να πέσουν οι τόνοι, ενώ συντάχθηκε με τα όσα είχε πει ο κ. Μητσοτακης να αποφεύγονται προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων.

Δημοφιλή