Θέλετε να δείχνετε πιο προσιτοί; 8 τρόποι για να το πετύχετε

Θέλετε να δείχνετε πιο προσιτοί; 8 τρόποι για να το πετύχετε
Hispanic teenaged girl sitting alone at prom
Hill Street Studios via Getty Images
Hispanic teenaged girl sitting alone at prom

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνετε επισκέψεις σε φιλικά σπίτια και να βρεθείτε σε τραπέζια ή πάρτι με άτομα που δεν γνωρίζετε. Εάν δεν είστε τόσο κοινωνικοί και αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις σας αγχώνουν, ακολουθούν 8 εύκολοι τρόποι για να γίνετε πιο προσιτοί και φιλικοί.

1. Χαμογελάστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χρόνος που χαμογελάτε ενώ βρίσκεστε σε μία συζήτηση, έχει άμεση επίδραση στο πόσο φιλικοί φαίνεστε. Επιπλέον, ο συνομιλητής σας θα έχει την τάση να σας μιμηθεί, οπότε θα έχετε απέναντί σας κάποιον εξίσου χαμογελαστό.

2. Να δείχνετε εντυπωσιασμένοι, ότι διασκεδάζετε και ότι σας τραβούν τον ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εντυπωσιάζουν τους γύρω τους με αυτά που λένε και με το χιούμορ τους.

3. Να δείχνετε φιλικοί και «ανοιχτοί». Στραφείτε προς τον συνομιλητή σας, ώστε το σώμα σας να κοιτάει προς αυτόν. Μην σταυρώνετε τα χέρια σας ή απαντάτε μονολεκτικά.

4. Προσοχή στο πως περιγράφετε τους ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας). Έχετε υπόψη σας ότι το πως περιγράφετε κάποιον έχει άμεση επίδραση στο πως αντιλαμβάνονται οι άλλοι και εσάς τους ίδιους. Αν, για παράδειγμα, περιγράψετε ένα συνάδελφο ως χαρισματικό, οι άλλοι θα συνδέσουν αυτόματα, το χαρακτηριστικό αυτό και ως δικό σας. Οπότε προσέξτε τι θα πείτε!

5. Γελάστε με τον εαυτό σας. Δείχνοντας ότι είστε ευάλωτοι στο πείραγμα και ότι έχετε αίσθηση του χιούμορ, δείχνετε πιο προσιτοί. Παρ' ολ' αυτά, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάνετε τους γύρω σας να νιώσουν άβολα.

6. Να εκπέμπετε καλή ενέργεια και χιούμορ. Τα αισθήματα είναι μεταδοτικά και όλοι προτιμούν να έχουν δίπλα τους κάποιον αισιόδοξο και με θετική ενέργεια.

7. Δείξτε ότι εκτιμάτε αυτόν που είναι απέναντί σας. Είναι πιο πιθανό να σας συμπαθήσει κάποιος, αν θεωρεί ότι τον συμπαθείτε κι εσείς, οπότε μην διστάσετε να δείξετε τα θετικά σας αισθήματα.

8. Προσπαθήστε να θυμάστε το όνομα αυτού που έχετε απέναντί σας. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.