Ντοπέ η Δεβετζή

Ντοπέ η Δεβετζή
Sport24

Ένα κρούσμα ντόπινγκ με... καθυστέρηση οκτώ ετών απασχολεί τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ η IAAF ενημέρωσε την ελληνική ομοσπονδία για την ύπαρξη θετικού δείγματος της Πηγής Δεβετζή.

Το δείγμα είχε παρθεί το 2007 χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος. Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη τη χρονιά η σπουδαία άλτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να ακούγεται παράξενη όμως είναι κάτι το οποίο πραγματοποιεί σε βάθος δεκαετίας η IAAF.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2011 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών αφού σύμφωνα με την IAAF "απέτυχε να δώσει δείγμα" σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA το 2009 στην Ουκρανία όπου έκανε προετοιμασία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες».

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή