ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 14:09 EET | Updated 26/11/2015 14:09 EET

Στο βαθμό 3 μειώθηκε η κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες. Συνεχίζονται οι έρευνες

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - NOVEMBER 26: Police and officials from health service take security measures after an envelop contains suspected white powder was found in the Great Mosque in Brussels, Belgium on November 26, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Στον αριθμό 3 μειώθηκε ο βαθμός κατάστασης συναγερμού στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Η βελγική πρωτεύουσα βρισκόταν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού (4) για περίπου μία εβδομάδα, με τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και το μετρό να παραμένουν κλειστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες είχε καταφύγει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ένας εκ των ύποπτων τρομοκρατών που σχεδίασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ανησυχίες καταλάγιασαν μετά τον εντοπισμό του γιλέκου με τα εκρηκτικά που φορούσε την 13η Νοεμβρίου σε κάδο απορριμάτων στο Σεν Ντενί. Παρά την μείωση του βαθμού συναγερμού, οι έρευνες στις Βρυξέλλες για τον εντοπισμό του Αμπντεσλάμ συνεχίζονται.

Εντοπισμός ύποπτων φακέλων σε τέμενος των Βρυξελλών

Το Μεγάλο Τέμενος των Βρυξελλών, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Πάρκου Cinquantenaire, εκκενώθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μετά τον εντοπισμό δεκάδων φακέλων με «ύποπτη λευκή σκόνη».