ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 03:54 EET | Updated 26/11/2015 03:54 EET

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το σεξ και τα χρήματα για να διαφθείρουν την ελίτ στο Ιράν, ισχυρίζεται ο ηγέτης του Ιράν

ASSOCIATED PRESS
In this picture released by the official website of the office of the Iranian supreme leader, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei delivers a speech during a meeting in Tehran, Monday, Aug. 17, 2015. Khamenei is saying the fate of a historic nuclear deal with world powers is still unclear as lawmakers in both the Islamic Republic and the U.S. review it. (Office of the Iranian Supreme Leader via AP)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιούν το σεξ, τα χρήματα και τον δυτικό τρόπο ζωής για να διεισδύσουν στην ελίτ του Ιράν και να την διαφθείρουν, ισχυρίστηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι δηλώσεις του Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε υποθέσεις του κράτους, έγιναν μετά από ένα κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων και διανοούμενων από τις αρχές της Τεχεράνης λόγω του φόβου δυτικής διείσδυσης στη χώρα μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά.

"Δύο πράγματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την διείσδυση αυτή, τα χρήματα και σεξουαλική προσέλκυση. Χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τα πιστεύω, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής, ώστε ο επηρεασμένος άνθρωπος να σκέφτεται όπως ένας Αμερικανός," είπε ο Χαμενεΐ σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση.

"Οι κύριοι στόχοι αυτής της διείσδυσης είναι η ελίτ, οι άνθρωποι με επιρροή και εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Γι' αυτό είναι τόσο επικίνδυνη," δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης σε μια συνάντηση που περιελάμβανε αξιωματικούς του Μπασίτζ, του εθελοντικού τμήματος του Σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, πτέρυγας του ιρανικού στρατού που ιδρύθηκε μετά την ιρανική επανάσταση.

Το Σώμα έχει θέσει στο στόχαστρο καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αμερικανούς πολίτες.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών άσκησε κριτική στο Ιράν για τις συλλήψεις και την αυξημένη χρήση της θανατικής καταδίκης, κατηγορίες που η Τεχεράνη απέρριψε ως "Ιρανοφοβία".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)