ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/11/2015 07:25 EET | Updated 26/11/2015 07:25 EET

Κατρούγκαλος: «Δεν θέλω καλό τέλος για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αλλά μια καλή αρχή»

esiea

Τη συλλογή διηγημάτων του δημοσιογράφου και διευθυντή του aftodioikisi.gr Xρίστου Βούζα «Ιστορίες με κακό τέλος» παρουσίασαν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης και η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Μαύρος.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι, παρότι δεν είναι κριτικός, το βιβλίο του θύμισε ένα μείγμα Κάφκα και «Καλού στρατιώτη Σβέικ» και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να το διαβάσουν και να το απολαύσουν. Δεν παρέλειψε, δε, με αφορμή τον τίτλο του βιβλίου, να αναφερθεί και στο θέμα των ημερών το ασφαλιστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω καλό τέλος για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αλλά μια καλή αρχή».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι είναι χαρά του που παρουσιάζει ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό βιβλίο ενός ανθρώπου της δημοσιογραφίας αλλά και της Αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε, δε, ότι καθώς γνωρίζει τον συγγραφέα, για εκείνον αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη αρχικά η «κρυφή» του ενασχόληση με τη λογοτεχνία και στη συνέχεια το ίδιο το βιβλίο, καθώς, όπως είπε, «έχει λογοτεχνική φλέβα».

Η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού είπε ότι διάβασε το βιβλίο σε ένα βράδυ μιας και «όταν το αρχίζεις δεν μπορείς να το σταματήσεις», ενώ η ομιλία της περιείχε και μία «είδηση»: Προανήγγειλε ότι ο συγγραφέας έχει ήδη έτοιμο ένα μυθιστόρημα «με θέμα το αέναο ταξίδι του Οδυσσέα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα και αυτό θα το δούμε τυπωμένο στο χαρτί.

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο ίδιος ο συγγραφέας ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους γιατί «μου δίνετε κουράγιο να συνεχίσω έναν δύσκολο δρόμο», μοιράστηκε μαζί τους την πρόθεσή του: «Ότι αν και ερασιτέχνης εν δυνάμει συγγραφέας, το ταξίδι του στον ωκεανό της λογοτεχνίας να μην είναι σύντομο».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.