Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69

Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69
contra

Αν και έπαιξε με τη φωτιά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 69-66 της Καρσίγιακα στη Σμύρνη και πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην εφετινή Ευρωλίγκα. Μορφές των πράσινων οι Φελντέιν και Γκιστ, πολλά όμως τα λάθη και τα επιθετικά προβλήματα.

Έτσι κρίθηκε

Αν μην τι άλλο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αποφασισμένος στο πρώτο ημίχρονο. Στην επίθεση οι επιλογές γίνονταν με θαυμαστή ακρίβεια ενώ στην άμυνα οι πράσινοι έκλεισαν σωστά μέσα για να αφήσουν τους άστοχους Τούρκους να σουτάρουν από το τρίποντο. Ο Γκιστ και ο Καλάθης οδήγησαν στο 3-13 και στο 5-16 (8/11 σουτ ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο) ενώ με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στους 14 πόντους (9-23).

Κάπου εκεί η γάγγραινα των λαθών ήρθε να απειλήσει τους Κυπελλούχους Ελλάδας (11 μέχρι το 17') παρόλα αυτά δεν υπήρξε πραγματική τουρκική αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τα ριμπάουντ, το ρυθμό και γενικότερα το ματς (παίρνοντας πράγματα στην επίθεση από τον Ραντούλιτσα και τον Φώτση) για να έρθει το 16-29 και το 23-36.

Η εικόνα των πράσινων δεν βελτιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αντίθετα θα έλεγε κανείς ότι επιδεινώθηκε, ειδικά στην επίθεση όπου χάθηκε πολλά ελεύθερα σουτ.

Η αστοχία των Τούρκων επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κρατήσει αρχικά τη διαφορά (27-37, 34-44), όμως όταν ο Σιπάχι συνδέθηκε με το καλάθι, το χάντικαπ μειώθηκε στους 6 (41-47) προκαλώντας προβληματισμό. Ένα απίθανο τρίποντο του Φώτση έκανε το 41-50 (στο τέλος της τρίτης περιόδου) όμως τα προβλήματα παρέμεναν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να καθαρίσει το ματς. Και όχι μόνο αυτό. Η Καρσίγιακα, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη, μείωσε στους 5 (48-53) και στους 4 (53-57) αμφισβητώντας τη μέχρι τότε πράσινη κυριαρχία. Υπήρχε πρόβλημα, κατά κυρίως λόγο επιθετικό.

Η Καρσίγιακα είχε μπει για τα καλά στο ματς βάζοντας και στην εξίσωση και το θερμό κοινό της που ξεσηκώθηκε. Όταν το χάντικαπ μειώθηκε στον 1 (59-60), το παιχνίδι έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι που φυσικά κρίθηκε εν τέλει στις λεπτομέρειες. Ο Φελντέιν το πήρε πάνω του για να διαμορφωθεί το 59-64 αλλά εκεί που ο Παναθηναϊκός νόμισε ότι πήρε ανάσα οι γηπεδούχοι επέστρεψαν για να ισοφαρίσουν για πρώτη φορά (64-64). Το τρίποντο του Καλάθη 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και η τάπα του Γκιστ στα 25 δεύτερα χάρισαν τις απαραίτητες λύσεις έτσι ώστε να έρθει η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους πράσινους. Δεν ήταν εύκολο, η εμφάνιση δεν ήταν καθόλου πειστική αλλά μετράει η ουσία.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Χωρίς τους Φελντέιν και Γκιστ, ο Παναθηναϊκός δεν θα έφευγε νικητής από τη Σμύρνη. Αμφότεροι ηγήθηκαν σε πολύ κρίσιμες στιγμές του αγώνα ενώ πέτυχαν μαζί τους 31 από τους 69 πόντους της ομάδας τους. Παίκτες-κλειδιά για το διπλό.

Το φύλλο αγώνα

Η ουσία είναι η νίκη, δεν αντιλέγει κανείς. Ο Παναθηναϊκός είχε να νικήσει 8 ολόκληρους μήνες εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Από την πλευρά αυτή, όλα καλά. Η μεγάλη εικόνα όμως λέει ότι οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν πολύ σ' ένα ματς που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να το καθαρίσουν από το 30'. Τουλάχιστον αγόρασαν χρόνο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 9-21, 23-36, 41-50, 66-69

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή