Ερντογάν: Να μην παίζει με τη φωτιά η Ρωσία. Λαβρόφ: Οι Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια

Ερντογάν: Να μην παίζει με τη φωτιά η Ρωσία. Λαβρόφ: Οι Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
World Economic Forum/Flickr

Να «μην παίζει με τη φωτιά» προειδοποίησε τη Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη διένεξη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού- αλλά παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Σημειώνεται πως νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν.

Από πλευράς του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι η Τουρκία «ξεπέρασε τα όρια» με την κατάρριψη του αεροσκάφους.

«Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα», είπε.

«Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύριο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ. Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, o κ. Λαβρόφ ανακοίνωσε άρση του καθεστώτος που επέτρεπε στους Τούρκους να ταξιδεύουν χωρίς βίζα από την 1η Ιανουαρίου.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)

Δημοφιλή