ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2015 07:39 EET | Updated 27/11/2015 07:39 EET

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν στο Παρίσι

Anadolu Agency via Getty Images
ANTALYA, TURKEY - NOVEMBER 16 : Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) presents personalized stamps to Russian President Vladimit Putin (R) in remembrance of G20 Turkey Leaders Summit in Antalya, Turkey on November 16, 2015. (Photo by Kayhan Ozer/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

«Πρόταση της τουρκικής πλευράς για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών παραδόθηκε στον πρόεδρο» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα παραστούν σε συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που αρχίζει στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο Πεσκόφ είπε ότι ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν στο τηλέφωνο 7 ή 8 ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού την Τρίτη. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει στο France 24 την Πέμπτη ότι είχε καλέσει τον Πούτιν μετά την κατάρριψη, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε επιστρέψει την κλήση.

«Αυτό το αίτημα παραδόθηκε επίσης στον πρόεδρο» είπε ο Πεσκόφ.

Sponsored Post