Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της Siemens

Για τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της Siemens
Eurokinissi

Συνωστισμός...Δικών αναμένεται να προκληθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Σήμερα Παρασκευή το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την υπόθεση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας στο Α΄Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου επρόκειτο να δικασθεί η υπόθεση σήμερα.

Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τις 15 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Όμως στην ίδια αίθουσα, για την ίδια ημέρα και ώρα έχει διακοπεί και συνεχίζεται η δίκη για το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης του NOOR 1.

Τι θα γίνει; Θα το δούμε τότε...

Σήμερα πάντως το δικαστήριο πρόλαβε να εκφωνήσει τους μάρτυρες.

Με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, άνοιξε η αυλαία η για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens. Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους να είναι όρθιοι και τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην κάνει χρήση των μικροφώνων.

Από τους 64 κατηγορούμενους μόνο οι 30 ήταν παρόντες. Δύο Γερμανοί έχουν αποβιώσει και όλοι οι υπόλοιποι εκπροσωπούνται από συνηγόρους, πλην του Χρήστου Καραβέλα, πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens, ο οποίος έχει διαφύγει και παραμένει άφαντος.

Ωστόσο παρούσα ήταν η σύζυγός του Μάρθα, η οποία είναι κατηγορούμενη μόνο για ξέπλυμα.

Το πρώην μεγάλο αφεντικό της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, που διέφυγε στη Γερμανία και δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα, εκπροσωπείται από τρεις συνηγόρους.

Παρών και ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος.

Δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν οικονομική αδυναμία για να εκπροσωπηθούν από συνήγορο και έτσι το δικαστήριο θα διορίσει την υπεράσπισή τους. Επίσης θα διοριστεί Γάλλος και Γερμανός μεταφραστής.

Δημοφιλή