Επεισόδιο Γεροβασίλη με Κουμουτσάκο στο Προεδρικό

Επεισόδιο Γεροβασίλη με Κουμουτσάκο στο Προεδρικό
SOOC

Λίγα λεπτά με την έναρξη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα, πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους με ερωτήματα για το τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας είπε ότι το ζητούμενο είναι να συσταθούν δύο επιτροπές μια για το ασφαλιστικό και η δεύτερη για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για το ασφαλιστικό δήλωσε ότι δεν υπάρχει προθεσμία από τους θεσμούς μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, άλλα η οποία συζήτηση δεν μπορεί να κρατήσει 3 μήνες.

Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής που θα συγκροτηθεί θα είναι κυβερνητική επιλογή, χωρίς, όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η πρόταση τους πρωθυπουργού θα είναι ο καθηγητής κ. Σάββας Ρομπόλης. Αναφορικά με την επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι αυτή δεν επείγει αλλά πρέπει να μπει στο πρόγραμμα.

Εκείνη την ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος που συνόδευε τον μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ Ιωάννη Πλακιωτάκη, παρενέβη και διαμαρτυρήθηκε.

«Είναι θεσμικό ατόπημα να γίνεται ενημέρωση για αυτά που γίνεται μέσα την ώρα που συζητούν. Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική. Πρέπει θεσμικά να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία. Εμείς ερχόμαστε να ακούσουμε είπε ο κ. Πλακιωτάκης», θύμισε ο κ Κουμουτσάκος

Τότε παρενέβη και ο κ. Κουίκ λέγοντας: «Είναι τραγικό να μιλάει έτσι ένας διπλωμάτης. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λογοκρισία στους δημοσιογράφους!».

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Ενημέρωσα για τα ήδη εξαγγελθέντα...Η ενημέρωση των δημοσιογράφων είναι στα καθήκοντα μου και αυτό έκανα και θα κάνω δεν υπάρχει θέμα χαλιναγώγησης δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και δεν θα το έκανα ποτέ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης από τη σειρά του τόνισε : «Διαχρονικά είμαστε υπέρ της συναίνεσης από το 2010. Ότι έχουμε να συζητήσουμε για το ασφαλιστικό θα το κάνουμε στη Βουλή. Ειδικά για αυτό ότι πρόβλημα έχει προκύψει, έχει προκύψει από την δεκάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Δεν θα μπούμε στην ουσία της συζήτησης»...

Τέλος ο κ. Γιώργος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων διέψευσε τα σενάρια περί συμφωνημένης συνεργασίας με την κυβέρνηση: «Εμείς έχουμε μιλήσει για οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες. Υπάρχουν τα 9 σημεία και είμαστε διαθέσιμοι σε διάλογο για αυτά».

Δημοφιλή