Δύο νέα περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι στο Ισραήλ. Νεκρός ένας εκ των δραστών

Δύο νέα περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι στο Ισραήλ. Νεκρός ένας εκ των δραστών
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Ισραηλινός μεθοριακός φρουρός τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Κυριακής όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο συνοριακός φρουρός διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο. Ο δράστης σκοτώθηκε από άλλους μεθοριακούς φρουρούς που άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγο αργότερα όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό αυτή τη φορά μέσα σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ. Όπως έγινε γνωστό ένας άνδρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε ελαφριά έναν Ισραηλινό μέσα σε λεωφορείο. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου, 99 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, και 17 Ισραηλινοί, όπως και ένας Αμερικανός και ένας πολίτης της Ερυθραίας, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε και τρίτο παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό μέσα σε ένα μήνα στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις «κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού Dream που μετέδιδε εκπομπές που προωθούσαν και υποκινούσαν στην τρομοκρατία εναντίον πολιτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δύο παλαιστινιακοί ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Χεβρώνα, με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία, έκλεισαν τον Νοέμβριο από τον ισραηλινό στρατό.

Δύο ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας στη Χεβρώνα και ένας στη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν χθες ότι ο ισραηλινός στρατός απειλεί να τους κλείσει με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε την Πέμπτη το κλείσιμο της δημόσιας παλαιστινιακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν σχεδόν 90 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και 18 τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα περισσότερα από τα μέσα αυτά μεταδίδουν από την 1η Οκτωβρίου, συχνά απευθείας, τις συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων νεαρών που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και πατριωτικά εμβατήρια ανάμεσα στα δελτία ειδήσεων, τα οποία αναφέρονται στις επιθέσεις και στους νεκρούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.

Η περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι το επίκεντρο της βίας που πλήττει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την 1η Οκτωβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή