Με τη σφραγίδα του αρχηγού Κλάους, ο ΠΑΟΚ 3-1 την Καλλονή

Με τη σφραγίδα του αρχηγού Κλάους, ο ΠΑΟΚ 3-1 την Καλλονή
sport24.gr

Ο Αθανασιάδης έδειξε ηγετική στόφα και με δύο δικά του γκολ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-1 επί της Καλλονής. Είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μανούσος.

Nίκη που, πιθανόν, οι ευεργετικές συνέπειές της θα φανούν στην πορεία πήρε ο ΠΑΟΚ στην Καλλονή. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με 3-1 των γηπεδούχων σε ένα ματς που μέχρι το 76΄ που ο Αθανασιάδης έκανε το 1-2 ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν το κεντρικό πρόσωπο γιατί έδωσε τα δύο γκολ που τόσο πολύ είχε ανάγκη η ομάδα του και έφεραν το πρώτο τρίποντο μέσα στον Νοέμβρη.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα εκρηκτικό πρώτο εικοσάλεπτο, όμως από εκεί και πέρα, η Καλλονή ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με αξιοσημείωτη πίεση ψηλά που της έφερε ευκαιρίες, όχι , όμως και το γκολ (πέρα από το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, πρώτος σκόρερ πλέον της Καλλονής στην Α΄ Εθνική με 12 τέρματα και ξεπέρασε τον λεοζίιο που έχει 11).

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν, πήραν ξανά προβάδισμα και στο τέλος πέτυχαν και ένα τρίτο γκολ με τον Μυστακίδη.

Στα αξιοσημείωτα οι αγκαλιές των σκόρερ με τον Ίγκορ Τούντορ, μετά από όσα έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα για τις σχέσεις στα αποδυτήρια της ομάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Βοηθοί: Ευθύμιος Κουρέντας, Θόδωρος Νταλούκας

Τέταρτος διαιτητής: Σπυρίδων Σέλιμος

Γκολ: Αθανασιάδης 7' και 76', Μανούσος 41', Μυστακίδης 90'

Καλλονή: Δαύκος, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (86' Χιντασέλι), Καλτσάς (89' Γιούρακης), Μπαρκάν, Γεωργίου, Κεϊτά, Σάμπα (80' Μάρκοβιτς) και Μανούσος

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκες, Λέοβατς (60' Μυστακίδης), Πέλκας (65' Γκολάσα), Μακ (λ.τ. 80' Κωνσταντινίδης) και Αθανασιάδης

Κάρτες: Λέοβατς 22', Αθανασιάδης 26', Σκόνδρας 40', Γκολάσα 68', Κειτά 85' και 93', Τσαμπούρης 91', Κωνσταντινίδης 93'

Κόκκινες: Κειτά 93' (2η κίτρινη)

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Καλλονή λίγο έλειψε να ανοίξει στο σκορ. Ο Τζιόλης έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα στον Γλύκο αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ πρόλαβε τους επιθετικούς της Καλλονής και απομάκρυνε την μπάλα. Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει γκολ με "δράστη" τον Αθανασιάδη.

Γκολ με Κλάους και... αγκαλιά στον Τούντορ

Ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Κλάους με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-1. Μετά την επίτευξη του τέρματος, ο Ελληνας φορ πήγε στην αγκαλιά του Τούντορ. Στο 12' ο Σάμπα σούταρε όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Στο επόμενο λεπτό (13') χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. O Πέλκας έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Αντέτζο πρόλαβε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αθανασιάδη υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Γενικώς ο "Δικέφαλος" μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και αυτό αποτυπωνόταν στη στατιστική καθώς στο 18΄ η κατοχή της μπάλας ήταν 39%-61% υπέρ του ΠΑΟΚ.

Μετά το 25'... φόρτσαρε η Καλλονή και μετά ισοφάρισε

Στο 25ο λεπτό ο Μακ έστρωσε με τακουνάκι στον Κάτσε αλλά το σουτ του Αλβανού μέσου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, πέρασε μακριά από την εστία του Δαύκου και στο 30' το μακρινό σουτ του Μανούσου δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους. Κάτι ανάλογο έγινε και με το σουτ του Γεωργίου στο 32'. Μετά το 25' η Καλλονή είχε ανεβάσει στροφές και το σουτ του Καλτσά στο 35', το μπλόκαρε ο Γλύκος. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 38' αφού ο Μπαργκάν επιχείρησε το σουτ, ο Γλύκος δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Σκόνδρας απομάκρυνε την μπάλα. Στο 39' η Καλλονή κέρδισε πέναλτι καθώς ο Σκόνδρας γλίστρησε και στο πέσιμο είχε επαφή με τον Μπαργκάν που βρέθηκε στο έδαφος. Ο Μανούσος στο 41' από τα 11 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Καλλονής στην Α' Εθνική με 12 γκολ. Στο 43΄ ο Λέοβατς σέντραρε, ο Κάτσε πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και το ημίχρονο έληξε 1-1.

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ροντρίγκες επιχείρησε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Αναστασιάδη και κατέληξε στον Δαύκο ενώ στο 49' το μακρινό σουτ του Τσαμπούρη έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Ο τελευταίος δεν ανησύχησε ούτε στο σουτ του Σάμπα στο 52' ενώ η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ του Κάτσε στο 63'. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθόλου σιγουριά στα μετόπισθεν, ειδικά μετά το πέναλτι (έτσι έγινε το 1-1) υπέρ της Καλλονής. Οι Τζαβέλλας και Σκόνδρας έκαναν πολλά λάθη ενώ ο Λέοβατς ήταν τραγικός.

Ο Μπαργκάν σούταρε στο 58΄και ο Γλύκος αντέδρασε σε κόρνερ ενώ στο 59' ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα η οποία στρώθηκε στον Κεϊτά, αλλά ο Τζιόλης αποσόβησε τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή. Γενικότερα η Καλλονή έχει την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζε για την ανατροπή, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ (λόγω της πίεσης) να δείχνει να τα έχει... χαμένα μετά το 25'. Στο 73΄ ο Σάμπα εκτέλεσε απευθείας φάουλ και μπλόκαρε με υπερένταση ο Γλύκος.

Ξανά μπροστά στο σκορ ο ΠΑΟΚ με "δράστη" τον Αθανασιάδη

Ενώ η Καλλονή είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο δεύτερο γκολ. Στο 76' ο Μακ γύρισε στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος προ κενής εστίας έκανε το 1-2 για τον "Δικέφαλο". Αυτή ήταν η μοναδική ενέργεια που έκανε σε όλο το ματς ο Σλοβάκος (έβαλε πάγο στο γόνατο όταν έγινε αλλαγή).

Σκόρερ ο Μυστακίδης και... οριστικά "διπλό"

Η Καλλονή πίεσε για την ισοφάρισε ενώ στο 85' ο Μυστακίδης έκλεψε την μπάλα από τον Αναστασιάδη, έκανε το σουτ και ο Δαύκος απέκρουσε την μπάλα. Ο Μυστακίδης ωστόσο στην συνέχεια κατάφερε να σκοράρει. Μετά από ενέργεια του Ροντρίγκες, η μπάλα έφτασε στον Ελληνα ποδοσφαιριστή ο οποίος στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Η φάση του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δεν "πατούσε" καλά μετά το 1-1 και το γκολ που πέτυχε η Καλλονή, η οποία στο 59' είχε την ευκαιρία να "μπει" μπροστά στο σκορ. Η μπάλα στρώθηκε στον Κειτά αλλά ο Τζιόλης τελευταία στιγμή έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Διαιτητής

Μέτρια παρουσία από τον Δελφάκη με λάθος αποφάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, όχι όμως με το μεγάλο λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο τα σφυρίγματα και η παρουσία των βοηθών του ήταν καλύτερη.

MVP

Ο Στέφανος Αθανασιάδης "χτύπησε" δύο φορές... Είχε δύο φάσεις και δύο γκολ με αποτέλεσμα με την εκτελεστική δεινότητα του να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ.

Μας άρεσε

Η επιμονή του Τούντορ να χρησιμοποιεί τον Λέοβατς, ενώ είναι εμφανώς εκτός κλίματος, προερχόμενος από τραυματισμό και εκτός ρυθμού. Αλλωστε, το ομολογεί και το γεγονός πως ο Κροάτης που τον έβγαλε πρώτο από το παιχνίδι.

Δημοφιλή