ΔΙΕΘΝΕΣ
01/12/2015 03:22 EET | Updated 01/12/2015 03:22 EET

Την απαγόρευση της μπούρκας και της νικάμπ πρότεινε η ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας. «Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας να κρυβόμαστε»

Joerg Koch via Getty Images
MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 21: Bavarian Economy Minister Ilse Aigner attends the annual CSU party congress on November 21, 2015 in Munich, Germany. Members of the CSU, particularly Bavarian Governor and Chairman of the Bavarian Christian Democrats (CSU) Horst Seehofer, have been critical of German Chancellor and Chairwoman of the German Christian Democrats (CDU) Angela Merkel's liberal policy towards allowing so many migrants and refugees to enter Germany this year. The CDU and CSU are sister parties and together form the leading entity of the governing German government coalition. Germany is expected to receive over one million migrants and refugees this year, the vast majority of whom will apply for asylum. (Photo by Joerg Koch/Getty Images)

Να απαγορευθεί στις μουσουλμάνες επισκέπτριες της Γερμανίας να φορούν μπούρκα και νικάμπ, εισηγείται η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Ίλζε Άιγκνερ, ζητώντας να ψηφιστεί άμεσα σχετικός νόμος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.

«Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας να κρυβόμαστε - και αντίκειται στην άποψή μας για την ισότητα της γυναίκας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt η κυρία Άιγκνερ, η οποία θεωρείται εκ των επικρατέστερων διαδόχων του Χορστ Ζεεχόφερ για την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), και επισήμανε ότι, όταν η ίδια επισκέφθηκε το Ιράν, φόρεσε μαντίλα.

«Το ίδιο περιμένω και από τις γυναίκες του αραβικού κόσμου, να εγκαταλείψουν την πλήρη κάλυψη του προσώπου τους», τόνισε η Βαυαρή υπουργός. Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι ούτε η Άνγκελα Μέρκελ και η Μάργκαρετ Θάτσερ είχαν επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία χωρίς να καλύψουν το κεφάλι τους.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Άιγκνερ καλεί τους μουσουλμανικούς συνδέσμους της Γερμανίας να τοποθετηθούν ισχυρότερα απέναντι στον φανατικό ισλαμισμό.

«Δεν μπορεί να υπάρχει θρησκεία η οποία να δικαιολογεί τον θάνατο ανθρώπων άλλου θρησκεύματος. Περιμένω από τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ ξεκάθαρες κουβέντες», δηλώνει και, αναφερόμενη στο γεγονός ότι στην Γερμανία ισχύει αυστηρός διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, διευκρινίζει: «Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η χριστιανική εικόνα για τον άνθρωπο βρίσκεται στη βάση των πράξεών μας. Έρχεται όμως σε αντίθεση με το να υπερτερούν οι θρησκευτικές εντολές του κράτους δικαίου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post