ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/12/2015 09:13 EET | Updated 01/12/2015 09:13 EET

Σταθερή η συνδρομητική βάση της Fortnet παρά την οικονομική συρρίκνωση

Huffpost Greece

Σταθερή παραμένει η συνδρομητική βάση της Forthnet, παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον.

«Παρά την περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση της αγοραστικής δαπάνης κατά το εννεάμηνο του 2015, που μας οδήγησε στη διατήρηση συντηρητικής εμπορικής πολιτικής, η συνολική συνδρομητική μας βάση παρέμεινε σταθερή. Όντας μία καινοτόμα εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στους τομείς της συνδρομητικής τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών,

συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξη υπηρεσιών που μας διαφοροποιούν από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και μας εξασφαλίζουν ηγετική θέση στην οικιακή ψυχαγωγία και επικοινωνία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος.

Συνδυαστικές Υπηρεσίες/3Play

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2015, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 356,2 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,1%, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες

Κατά το εννεάμηνο του 2015 η Forthnet παρέμεινε ο κορυφαίος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος, ενώ οι ενεργοί συνδρομητές LLU παρουσίασαν μια οριακή μείωση, προσεγγίζοντας τους 633,2 χιλιάδες.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2015, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 0,2% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στους 505,3 χιλιάδες συνδρομητές. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οικονομικά αποτελέσματα

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2015, ανήλθε στα €267,5εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα, της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης και τον έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων. Τα προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό έσοδα, που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσου παρόχου, μειώθηκαν κατά 7,2%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά €3,1 εκατ.

Πρόσφατες εξελίξεις

Η Nova, η μεγαλύτερη συνδρομητική πλατφόρμα στην Ελλάδα, εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το τηλεοπτικό της μπουκέτο με δύο νέα διεθνή κανάλια. Το FOX Sports HD, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αθλητικών, και το ARTE HD, το κορυφαίο κανάλι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Forthnet υλοποιεί το έργο παροχής ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi hotspots), σε όλα τα σημεία παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο wi-fi hotspot στην Ελλάδα.

Η Forthnet, έγινε ο πρώτος πάροχος broadband υπηρεσιών στην χώρα μας, που «τρέχει» με κύκλωμα 100Gbps στον κορμό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας υψηλότερες ταχύτητες για τους συνδρομητές της, καλύπτοντας παράλληλα την αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Forthnet Innovation Day», έγινε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «COGNITUS», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Horizon 2020» της Ε.Ε., και εξετάζει τη δυνατότητα σύγκλισης τηλεοπτικών μεταδόσεων σε Ultra HD με περιεχόμενο παραγόμενο από χρήστες (User Generated Content). Στο συγκεκριμένο έργο, εκτός της Forthnet, συμμετέχουν το BBC (συντονιστής), το Queen Mary University of London, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, η PACE, η Vitec και το Universidade Nova de Lisboa.

Sponsored Post