TEDxAthens 2016: «Αφετηρίες»

TEDxAthens 2016: «Αφετηρίες»

Το 7ο κατά σειρά TEDxAthens επιστρέφει στις 6 Φεβρουαρίου 2016. Για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στο Θέατρο Παλλάς και το City Link, έρχεται με πολλές δυνατές αφηγήσεις, εκπληκτικές ιστορίες και καινούργιες ιδέες, που αναμένεται να χαρίσουν σε όλους όσους παραβρεθούν μια αξέχαστη εμπειρία. Περισσότεροι από 15 ομιλητές, 5 performances, συναρπαστικά workshops οργανωμένα από 50 και πλέον εθελοντές συνθέτουν το ετήσιο ραντεβού της πόλης, το TEDxAthens 2016.

Με κεντρικό θέμα τις «Αφετηρίες / Origins», το TEDxAthens φέτος θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα μας υπενθυμίσει τις «ρίζες» μας. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα αγγίξει θέματα της επικαιρότητας και θα παραθέσει διαφορετικές προσεγγίσεις σε γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το κοινό τόσο συνολικά όσο και ατομικά, αγγίζοντας από προσωπικές στιγμές έως και επαγγελματικές πορείες, σχεδιάζοντας, ωστόσο, πάντα με αισιοδοξία τους δρόμους του αύριο.

Στη σκηνή του φετινού TEDxAthens το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, σπουδαίοι ομιλητές, οι οποίοι είτε με τις ιδέες τους και τα οράματά τους είτε με τα επιτεύγματά τους, θα εμπνεύσουν, θα προβληματίσουν και θα μας βοηθήσουν να ανατρέξουμε στις δικές μας «Αφετηρίες». Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ακόμη μια χρονιά, μοναδικά μουσικά δρώμενα, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το κοινό του TEDxAthens. Οι δυο πρώτοι επισκέπτες - ομιλητές είναι: ο Jimmy Nelson, Βρετανός φωτογράφος και ρεπόρτερ, γνωστός για τα πορτρέτα και φωτογραφίες φυλών και πληθυσμών του κόσμου, καθώς και ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Επιπλέον στη σκηνή του TEDxAthens θα βρεθεί φέτος και ο μουσικός Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο - ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα - θα μας ταξιδέψει στις λαϊκές μουσικές «Αφετηρίες» .

Και φέτος το TEDxAthens θα συνεχίσει τη διάθεση εισιτηρίων αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis), από τις 3 Δεκεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2016 μπορούν να επισκεφθούν το http://2016.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής τουTEDxΑthens, δήλωσε σχετικά:

«H ενεργή παρουσία του TEDxAthens στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με την υποστήριξη που έχει κερδίσει από το κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό μάς δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες σε όλους τους φίλους της διοργάνωσης. Αυτή τη χρονιά, κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν σε διάφορους τομείς, και με εφόδια την εμπειρία και την ωριμότητα θα προχωρήσουμε στο μέλλον. «Αφετηρίες» των φετινών ομιλιών που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του TEDxAthens είναι σύγχρονα & επίκαιρα θέματα, ο φόβος αλλά και η ελπίδα για το αύριο καθώς φέτος θα συμπεριληφθούν και ομιλίες – «έκπληξη» σχετικά με τα προσδιοριστικά σημεία διαφόρων πτυχών της καθημερινότητας όλων μας, πάντα με βασικό άξονα τον στόχο του TED, που δεν είναι άλλος από την διάδοση ιδεών και ιστοριών που αξίζει να ακουστούν και να συζητηθούν».