Μαθήτρια αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεχε την "αλλεργία" που είχε στο Wi-Fi

Μαθήτρια αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεχε την "αλλεργία" που είχε στο Wi-Fi
Facebook

Μια μητέρα ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της κόρης της προκλήθηκε από μια "αλλεργία στο Wi-Fi" και κατηγόρησε το σχολείο της ότι δεν προστάτευσε την κόρη της από τις συνέπειες της ασύρματης σύνδεσης του Ίντερνετ.

Ο λόγος για την 15χρονη Jenny Fry η οποία βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα δέντρο.

Η έφηβη κοπέλα έπασχε από εξοντωτικούς πονοκεφάλους, κούραση και προβλήματα στην ουροδόχο κύστη που προέρχονταν από ηλεκτρο-υπερευαισθησία, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Η μητέρα της Jenny, Debra Fry, δήλωσε ενώπιων του δικαστηρίου του Oxfordshire ότι τα συμπτώματα αυτά άρχισαν να εκδηλώνονται πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012 και ότι οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν αλλεργική στην ασύρματη σύνδεση του Ίντερνετ στο σχολείο της, δηλαδή στο Wi-Fi.

"Η Jenny υπέφερε και εγώ μαζί της. Μόλις μάθαμε τι της προκαλούσε το Wi-Fi, το αφαιρέσαμε από το σπίτι. Η Jenny ήταν μια χαρά όταν ήταν σπίτι αλλά γυρνούσε από το σχολείο άρρωστη", δήλωσε η μητέρα της, τονίζοντας ότι πολλές φορές η κόρη της έβγαινε από την τάξη. Η ίδια η μητέρα μάλιστα είχε έρθει σε αντιπαράθεση τόσο με τον διευθυντή του σχολείου της στο Chipping Norton που της έλεγε ότι το Wi-Fi είναι ασφαλές όσο και με καθηγητές που διαφωνούσαν όταν η μαθήτρια έφευγε από την τάξη.

Ο ιατροδικαστής έδωσε αρνητική ετυμηγορία, καθώς δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η 15χρονη υποφέρει από την πάθηση.

Οι γονείς της τώρα κάνουν αγώνα να αφαιρεθούν τα ασύρματα δίκτυα από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία και καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία των παιδιών.

"Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας, αλλά αισθάνομαι ότι τα σχολεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μερικά παιδιά μπορεί να είναι ευαίσθητα σε αυτό και να πρέπει να μειώσουν τη χρήση της", δήλωσε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της μαθήτριας.

Οι φίλοι της έχουν δημιουργήσει ομάδα στο Facebook.

Δημοφιλή