Βερναρδάκης: Αυξήσεις 15-60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο

Βερναρδάκης: Αυξήσεις 15-60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο
Eurokinissi

Μικρή αύξηση στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των 15 και 60 ευρώ, με το νέο μισθολόγιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Χρ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Βερναρδάκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων: «Στο μισθολόγιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και που το έχει το ΓΛΚ με την επίβλεψη τη δική μας σαν υπουργείο, δεν έχουμε μειώσεις μισθών, έχουμε εξορθολογισμό, ξεπάγωμα του βαθμολογίου, επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς. Η αρχική όμως βάση είναι ότι ξεκινάμε από τους ήδη υφιστάμενους μισθούς, τον ήδη κατώτερο μισθό και όπου υπάρξει μείωση αυτή θα καλυφθεί με την προσωπική διαφορά» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο ο κ. Βερναρδάκης είπε πως θα γίνουν άμεσα επιλογές γενικών διευθυντών στον δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα μέχρι τέλος Ιουνίου οι επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών, ενώ η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του 2016.

Τα κριτήρια για να αναλάβει κάποιος διοικητική θέση στο Δημόσιο θα είναι τα εξής:

  • Τυπικά προσόντα (Σπουδές, πτυχία κλπ)
  • Εργασιακή και διοικητική εμπειρία
  • Αξιολόγηση
  • Συνέντευξη

Ως προς το θέμα της συνέντευξης και για να επιτευχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως δημιουργείται μια ανεξάρτητη επιτροπή με προεδρία από το ΑΣΕΠ, τη συμμετοχή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ειδικού εμπειρογνώμονα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Δημοφιλή