Αφοσιωμένος μουσουλμάνος ένας εκ των φερόμενων δραστών της επίθεσης στην Καλιφόρνια. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα

Αφοσιωμένος μουσουλμάνος ένας εκ των φερόμενων δραστών της επίθεσης στην Καλιφόρνια

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της ένοπλης επίθεσης σε Οργανισμό περίθαλψης ατόμων με αναπηρία στο Σαν Μπερνίντο της Καλιφόρνια, κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 17. Οι φερόμενοι ως δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας όταν προσπάθησαν να διαφύγουν από το σπίτι όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, πρόκειται για τον 28χρονο Syed Farook και την 27χρονη σύντροφό του Tashfeen Malik. Ο πρώτος ήταν Αμερικανός πολίτης και εργαζόταν στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Σεν Μπερνίντο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο άνδρας βρισκόταν στο Κέντρο Inland Regional Centre που παρέχει υπηρεσίες υγείας σε άτομα με αναπηρίες την ημέρα που έλαβε χώρα η επίθεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρισκόταν σε εκδήλωση απονομής βραβείων που λάμβανε χώρα στο κτίριο, όταν μάρτυρες τον είδαν να απομακρύνεται από τον χώρο φανερά εκνευρισμένος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι του είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

«Ήταν πολύ ήσυχος. Του έλεγα “γεια” όμως ποτέ δεν είχαμε μιλήσει. Δεν έλεγε πολλά», δήλωσε πρώην συνεργάτης του ονόματι Griselda Reisinger. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο 28χρονος είχε μόλις επιστρέψει στην δουλειά από άδεια πατρότητας.

Άνδρας που ισχυρίζεται μέσω Facebook ότι είναι ο πατέρας του Farook, ανέφερε ότι ο γιος του ήταν βαθιά θρησκευόμενος και προσευχόταν συχνά.

«Είναι μουσουλμάνος», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών.

Δημοφιλή