ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2015 06:49 EET | Updated 03/12/2015 06:49 EET

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως καταδικάστηκε ο Πιστόριους μετά από έφεση

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Friday, Oct. 17, 2014 file photo, Oscar Pistorius is escorted by police officers as he leaves the high court in Pretoria, South Africa. Pistorius' lawyers say prosecutors are persisting with a

Για την δολοφονία της συντρόφου του, Reeva Steenkamp, καταδικάστηκε ο δρομέας Όσκαρ Πιστόριους από το εφετείο της Νότιας Αφρικής. Ο γνωστός αθλητής είχε καταδικαστεί σε πενταετή ποινή φυλάκισης για το ίδιο έγκλημα, καθώς οι δικαστές έκριναν πως επρόκειτο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Πιστόριους κρατείται υπό περιορισμό στο σπίτι του, έχοντας εκτίσει μόλις ένα χρόνο στην φυλακή. Σύντομα, ο ίδιος θα πρέπει να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες για να του επιβληθεί νέα, αυστηρότερη ποινή.

Ο συνήγορος του αθλητή ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του πίστευε ότι στο πίσω από την πόρτα του μπάνιου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Steenkamp, κρυβόταν ένας ληστής και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε να ανοίξει πυρ. Ο δικαστής του εφετείου έκρινε ότι η ταυτότητα του ατόμου πίσω από την πόρτα δεν δικαιολογούσε την απόφαση αυτή.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost