ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2015 07:52 EET | Updated 03/12/2015 09:29 EET

Βλάντιμιρ Πούτιν: «Ο Αλλάχ τιμώρησε τους Τούρκους στερώντας τους την κοινή λογική»

Sasha Mordovets via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - DECEMBER 03: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin arrives at the hall to deliver the Federal Assembly annual speech in Grand Kremlin Palace on December 3, 2015 in Moscow, Russia. (Photo by Sasha Mordovets/Getty Images)

Βολές κατά του Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου έριξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο Αλλάχ τιμώρησε τους Τούρκους στερώντας τους την κοινή λογική», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το δίκτυο Sputnik.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις, τόνισε ότι, ακόμα και εάν το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τα σύνορα της Τουρκίας, το θέμα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο.

«Δεν ξέρω γιατί το έκαναν. Οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμα και αυτό στο οποίο εμείς έχουμε κάνει λάθος, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα μετανιώσει για αυτό το λάθος.

«Η Ρωσία δεν ξεχνά», είπε, προσθέτοντας ότι: «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτήν τη συνέργεια με τους τρομοκράτες. Θα θεωρούμε πάντα την προδοτική ενέργεια ως μία από τις πλέον κακόβουλες πράξεις».

Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία σε οποιοδήποτε ευαίσθητο θέμα και ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερα βήματα από ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας. Όπως είπε, είναι χρέος κάθε πολιτισμένης χώρας να συμμετέχει στην εξόντωση των τρομοκρατών.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει στα χέρια του στοιχεία που αποδεικνύουν την αγοραπωλησία πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους. Επίσης, ξεχώρισε την τουρκική ηγεσία από τον «καλό και εργατικό τουρκικό λαό».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost