ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2015 15:27 EET | Updated 03/12/2015 15:27 EET

Άνοιξε το σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη

Anadolu Agency via Getty Images
GEVGELIJA, MACEDONIA - DECEMBER 03: A group of refugees stranded on the border between Greece and Macedonia, near the southern Macedonian town of Gevgelija protest as they wait to cross border on December 03, 2015. (Photo by Besar Ademi/Anadolu Agency/Getty Images)

Άνοιξε αργά το απόγευμα το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο που βρίσκονταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη και την είχαν αποκλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή τους έχει απαγορευθεί η διέλευση, πείστηκε να απομακρυνθεί, οπότε και άρχισαν ξανά οι ροές, με πρόσφυγες και μετανάστες να περνούν στη γειτονική χώρα.

Περίπου 6.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, αναμένοντας να περάσουν στην ΠΓΔΜ. Ακινητοποιημένα ήταν επίσης εκατοντάδες βαγόνια με εμπορεύματα, ενώ στον καταυλισμός προσωρινής διαμονής που είχε στηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλες ΜΚΟ, λεηλατήθηκαν οι προμήθειες των ΜΚΟ από πρόσφυγες και μετανάστες, που έσπασαν τις πλαστικές σκηνές, αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.Μέλη των ΜΚΟ αναγκάστηκαν τα ξημερώματα να εκκενώσουν τον καταυλισμό και στο σημείο έμεινε μόνο προσωπικό ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι 22χρονος Μαροκινός οικονομικός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη, ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης. Όπως αναφέρθηκε, ο 22χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά του να περάσει πάνω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost