ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2015 05:34 EET | Updated 03/12/2015 05:34 EET

Ιατροδικαστική για έγκλημα Αίγινας: «Τους βασάνισαν μέχρι λιποθυμίας και τους έκαψαν ζωντανούς»

Sooc

Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν ο 41χρονος Λάμπρος και η 71χρονη θεία του Ειρήνη μέσα στο σπίτι τους στην Αίγινα.

Όπως προκύπτει, οι δράστες τους έκαψαν ζωντανούς αφού πρώτα τους είχαν ξυλοκοπήσει τόσο άγρια που τους έριξαν λιπόθυμους. «Οι δολοφόνοι αρχικά τους έδεσαν. Στη συνέχεια, άρχισαν να τους ξυλοφορτώνουν. Εντοπίστηκαν κατάγματα σε σημεία των σωμάτων τους. Τότε εκτιμάμε ότι από τον πολύ πόνο ο άνδρας και η γυναίκα λιποθύμησαν. Μετά τους έλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τους έβαλαν φωτιά. Τα σώματά τους ήταν καμένα και πιθανότατα αυτό προκάλεσε το θάνατό τους», λέει αστυνομική πηγή που έχει γνώση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η 71χρονη Ειρήνη και ο ανιψιός της Λάμπρος δολοφονήθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μέσα στο σπίτι υπήρχαν ίχνη συμπλοκής και ξυλοδαρμού, δείγμα ότι οι δράστες κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα θύματα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο υπνοδωμάτιο. Στόχος τους, σύμφωνα με την εικόνα του σπιτιού, ήταν να βρουν χρήματα και κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων, καθώς τα αδέσποτα σκυλιά, που ήταν έξω από το σπίτι, τα οποία φρόντιζαν η θεία και ο ανιψιός της, δεν γαύγισαν, όπως συνήθιζαν να κάνουν στην «ξένη» παρουσία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων.

Οι δράστες, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, ήξεραν τι έψαχναν και προς το παρόν δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν τελικά το βρήκαν. Κίνητρο της ληστείας και της φρικιαστικής διπλής δολοφονίας, είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα χρήματα που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος αλλά και η θεία του. Από τις καταθέσεις συγγενών, προκύπτει ότι ο ανιψιός, όταν ήταν ακόμη εν ζωή ο πατέρας του (αδερφός της 71χρονης), είχε πουλήσει ένα σπίτι στη Λάρισα, από το οποίο αποκόμισε χρηματικό ποσό που κυμαινόταν μεταξύ 80.000-100.000 ευρώ, τα οποία είχε μαζί του στο σπίτι. Δυστυχώς, αυτή την πληροφορία, την είχε κοινοποιήσει ο ίδιος, στους κύκλους των λιγοστών επαφών του.

Και η 71χρονη όμως ήταν γνωστή για το εκκλησιαστικό της έργο και τους εράνους που πραγματοποιούσε, βοηθώντας την ενορία. Είχε και εκείνη αρκετά χρήματα συγκεντρωμένα από τους πολίτες, το ύψος των οποίων δεν μπορεί ακόμη να καθοριστεί. Αυτά τα χρήματα, εκτιμάται ότι αναζητούσαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής λαμβάνουν συνεχώς καταθέσεις από τον οικογενειακό, φιλικό περίγυρο και από τον κύκλο επαφών των θυμάτων, ενώ από τα εκδοτήρια εισιτηρίων και το λιμάνι ερευνούν τις ενδεχόμενες ξαφνικές απομακρύνσεις ατόμων από το νησί. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον τυχόν εντοπισμό «ορφανών» αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού από τον χώρο του εγκληματος.