ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις βενζινοπωλών για λαθρεμπόριο καυσίμων στην Αθήνα

eurokinissi

Ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων συνελήφθη στην Αθήνα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μαζί με τον 59χρονο ιδιοκτήτη συνελήφθη στις 1 Ιανουαρίου 2015 και ένας 33χρονος συνεργός του, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην οποία ανήκουν τα δύο βενζινάδικα του 59χρονου.

Στα δύο πρατήρια βρέθηκε υγραέριο βιομηχανικής χρήσης (το οποίο έχει λιγότερους δασμούς και φόρους), το οποίο πωλούνταν σε πελάτες-οδηγούς που είχαν υγραεροκίνητα οχήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βυτιοφόρο της εταιρείας φορτώθηκαν προχθές σε περιοχή της Αττικής 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μεταφέρονταν σε ένα εκ των δύο πρατηρίων, όπου άρχισε διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης, απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι αναλογούντες δασμοί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αναλογούντες δασμοί και φόροι που στερήθηκε το Δημόσιο ανέρχονται σε 2.572,88.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της λαθρεμπορίας, ενώ κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι και ο οδηγός του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (02-12-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την εμπλεκόμενη εταιρία, καθώς και από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Popular in the Community