ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/12/2015 04:19 EET | Updated 03/12/2015 04:19 EET

Αισιοδοξία για επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στην λειτουργία του ΧΑ

Sooc

Στην ιδιαίτερη σημασία των επιτυχημένων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, αναφέρθηκαν τραπεζικά στελέχη και στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε εκδήλωση, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Οι αυξήσεις αυτές καταδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι το Χρηματιστήριο μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Ιάκωβος Γεωργάνας, εξέφρασε την προσδοκία ότι το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ολική επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Ελπίζουμε ότι τη νέα περίοδο θα επαναπροσελκύσουμε με τη βοήθεια των τραπεζών τους ιδιώτες επενδυτές, όλα όμως εξαρτώνται από την επάνοδο της κερδοφορίας, πρόσθεσε ο Ιάκωβος Γεωργάνας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος, ευχήθηκε η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση να αποτελέσει την απαρχή μίας νέας πορείας για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης με την ευκαιρία της εκδήλωσης ανέφερε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν και πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στον κύριο ρόλο τους, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και η στήριξη των πελατών.

Διαθέτουμε πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να αναστρέψουμε την πορεία επιστρέφοντας το 2016 στην σταθερή επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία της Eurobank, είπε ο κ. Καραμούζης και αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις: τη σωστή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάκτηση των καταθέσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας, που αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για την επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην ομαλότητα και την προοπτική.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Box