Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία
eurokinissi

Με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η αρμόδια Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανήμερα της παγκόσμιας και εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, το αναπηρικό κίνημα και η Κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να θωρακίσουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, επίσης, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.

Σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΑμεΑ, θα εξεταστεί, τέλος, η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ΑμεΑ.

Δημοφιλή