ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/12/2015 14:13 EET | Updated 04/12/2015 05:06 EET

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Τζον Κέρι - Συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου

DOMINICK REUTER via Getty Images
US Secretary of State John Kerry (R) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras pose for the media at the United Nations headquarters in New York on September 30, 2015. AFP PHOTO/Dominick Reuter (Photo credit should read DOMINICK REUTER/AFP/Getty Images)

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Λευκωσία. Η συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά αναμένεται γύρω στις 12.30 το μεσημέρι αφού προηγηθεί η συνάντηση του κ. Κέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρουσία του κ. Κοτζιά. Η συνάντηση Τσίπρα - Κέρι, θα πραγματοποιηθεί στις 11:40 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται, θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ό,τι προέκυψε, δηλαδή, το τελευταίο διάστημα και προστέθηκε στην ατζέντα του κ. Κέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα λόγω της Διαδικασίας της Βιέννης που άνοιξε αιφνιδίως σε μία προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης για το Συριακό.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι, ασφαλώς, και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τον κ. Κέρι και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια 'Αμος Χοκστάιν οποίος στήριξε τους αγωγούς TAP και IGB, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο στα ενεργειακά της ευρύτερης περιοχής.

Sponsored Post