ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/12/2015 05:58 EET | Updated 03/12/2015 05:58 EET

Η κυβέρνηση μεταθέτει την ψήφιση του ασφαλιστικού για μετά τις 10 Ιανουαρίου 2016

sooc

Μετατίθεται για τις δύο πρώτες εβδομάδες του νέου έτους η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση όσο και εάν επιθυμεί να κλείσει το θέμα το ταχύτερο δυνατό, δεν είναι και διατεθειμένη να το κάνει με προκαλώντας μεγαλύτερες αντιδράσεις από τις...απολύτως απαραίτητες.

Έτσι η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αναμένεται μετά τις 10 Ιανουαρίου 2016 αφού έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό τις σχετικές δημοσιονομικές προσαρμογές ύψους 1,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016.

Βέβαια κρίνεται αμφίβολο εάν αυτή η μικρή παράταση θα αλλάξει κάτι για την «καυτή πατάτα» που έχει να διαχειριστεί το Υπ.Εργασίας αφού ανώδυνες λύσεις δεν υπάρχουν ενώ και απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση-δανειστές για την αύξηση των εισφορών και την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην Εθνική Σύνταξη είναι σημαντικές. Στην κυβέρνηση υπάρχουν ποικίλες απόψεις για μια σειρά από θέματα, όπως το εάν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις, τι θα γίνει με τις επικουρικές, ποιο θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης και πώς θα ολοκληρωθεί η διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post