Επίσκεψη Κέρι: Η ελίτ των Αμερικανών πρακτόρων στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη Κέρι: Η ελίτ των Αμερικανών πρακτόρων στο κέντρο της Αθήνας
Sooc

Μερικοί από τους καλύτερα εκπαιδευμένους πράκτορες του κόσμου βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των μετακινήσεων του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζον Κέρι.

Κατά τη μετάβαση του κ. Κέρι στην πλατεία Βικτωρίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΜΚΟ που επισκέφτηκε, διαδραματίστηκαν σκηνές από ταινία του Χόλιγουντ. Θηριώδη τεθωρακισμένα τζιπ σχημάτισαν μία αυτοκινητοπομπή, ενώ κατά μήκος του δρόμου βρίσκονταν μαυροντυμένοι καλωδιωμένοι πράκτορες που συνεννοούνταν με ενδοεπικοινωνία. Συνολικά η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από 20 αυτοκίνητα.

Οι άνδρες αυτοί ανήκουν στην περίφημη «Secret Service» που αναλαμβάνει τη φύλαξη των top Αμερικανών αξιωματούχων. Πρόκειται για τους καλύτερα εκπαιδευμένους πράκτορες του κόσμου που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας τις μετακινήσεις σε ξένες χώρες. Φέρουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα αιφνίδιες επιθέσεις από ενόπλους, ελεύθερους σκοπευτές ή εκρήξεις βομβών.

Συνεργάζονται, επίσης, με τη CIA προκειμένου να λειτουργήσει το δίκτυο πληροφόρησης για τυχόν απειλές κατά Αμερικανών αξιωματούχων. Σε επιφυλακή βρίσκεται το κλιμάκιο των Αμερικανών πρακτόρων με έδρα την Αθήνα, όπως και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο.

Δημοφιλή