Ο Έλληνας Εβραίος Νικόλας Θαλασσινός που εξόργισε το δράστη του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο

Ο Έλληνας Εβραίος Νικόλας Θαλασσινός που εξόργισε το δράστη του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο
Authorities investigate the scene where a police shootout with suspects took place, Thursday, Dec. 3, 2015, in San Bernardino, Calif. A heavily armed man and woman opened fire Wednesday on a holiday banquet, killing multiple people and seriously wounding others in a precision assault, authorities said. Hours later, they died in a shootout with police. (AP Photo/Jae C. Hong)
Authorities investigate the scene where a police shootout with suspects took place, Thursday, Dec. 3, 2015, in San Bernardino, Calif. A heavily armed man and woman opened fire Wednesday on a holiday banquet, killing multiple people and seriously wounding others in a precision assault, authorities said. Hours later, they died in a shootout with police. (AP Photo/Jae C. Hong)
ASSOCIATED PRESS

Πριν από το αιματηρό περιστατικό στο Σαν Μπερναντίνο οι δύο δράστες, που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται είχαν διαπληκτιστεί έντονα με έναν 52χρονο Έλληνα εβραϊκής καταγωγής αναφορικά με το Ισλάμ.

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 14 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον συνάδελφό τους Σάγεντ Φαρούκ 28 ετών και τη σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ 27 ετών, στην επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για έξι γυναίκες και οκτώ άνδρες. Η Ορόρα Γκοντόι, 26 ετών, είναι το νεότερο θύμα και ο 'Αιζακ Αμάνιος, 60 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία.

Μεταξύ των θυμάτων και ο 52χρονος Έλληνας ο Νικόλας Θαλασσινός που ανήκει στον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό (Εβραίοι που έχουν πιστέψει στο Χριστό, αλλά κρατούν ακόμη αποστάσεις από την χριστιανική εκκλησία και εκφράζουν την αγάπη τους για το Ισραήλ και το κράτος τους)

My aunt Jennifer Thalasinos lost her loving husband Nicholas Thalasinos in the cowardly shootings yesterday. Please keep the Thalasinos and Thompson families in your prayers.

Δημοσιεύτηκε από Cody Mathews στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Όπως μεταδίδει η Daily Mail ο Φαρούκ και η σύζυγός του από το Πακιστάν, δύο εβδομάδες πριν το μακελειό είχαν συγκρουστεί με τον Θαλασσινό με τον οποίο ήταν και συνάδελφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε έντονος διάλογος όσον αφορά τη σχέση του Ισλάμ με τη βία και ενώ ο Φαρούκ επέμενε ότι η θρησκεία του είναι ειρηνική και οι δυτικοί δεν την καταλαβαίνουν ο Θαλασσινός επέμενε για το αντίθετο. με αποτέλεσμα να σηκωθεί οργισμένος και να φύγει από το χώρο που βρισκόντουσαν.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες ήταν συνάδελφοι.

Ειδικότερα ο Νικόλας Θαλασσινός ήταν υπάλληλος του Τμήματος Υγείας του San Bernardino για 12-13 χρόνια.

Εργάστηκε επίσης στο περιβαλλοντικό τμήμα ως επιθεωρητής μαζί με τον δολοφόνο του, τον Φαρούκ.

Όπως μεταδίδει η New York Post στη σελίδα στο Facebook ο Θαλασσινός είχε αναρτήσει πολλές αρνητικές απόψεις όσον αφορά στο Ισλάμ. Μάλιστα από το περιβάλλον του Θαλασσινού είχε συχνά κόντρα με τον Φαρούκ για θέματα που αφορούσαν την πολιτική και τη θρησκεία με το Θαλασσινό να υπερασπίζεται ένθερμα το ισραήλ.

«Εκ μέρους αυτού του τύπου να βάλετε εκεί που ξέρετε την Million Muslim March up » αναφερόμενος σε πορείες αλληλεγγύης για τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μόνο ένα από τα μηνύματα ο Θαλασσινός φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε ρήξη με το Ισλάμ.

Σε μια άλλη ανάρτηση απαντώντας σε έναν Ουκρανό που του έλεγε ότι δεν θα μπορέσουν να μετατρέψουν ποτέ τη χώρα σε χώρα Εβραίων γιατί «είστε εγκληματίες» και δειλοί, ο Θαλασσινός του απάντησε: Το νέο μου χόμπι είναι να μπλοκάρω παγανιστές τρωγλοδύτες και αντισημίτες./

Στην ηλικία των 28, ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ επιθεωρούσε εστιατόρια και δημόσιες πισίνες. Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ήταν, όπως περιέγραφε ο ίδιος, από πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια της Καλιφόρνιας. Αλλά τη Τετάρτη, αυτός και η Τασφίν Μαλίκ, 27, αφήσαν την εξάμηνη κόρη τους με τη μητέρα του Φαρούκ, ντύθηκαν με μαύρες στολές ειδικών αποστολών, πήραν όπλα και άνοιξαν πυρ, αφήνοντας πίσω τους το μεγαλύτερο μακελειό στις Ηνωμένες Πολιτείες των τελευταίων τριών χρόνων.

Την Τετάρτη, ο Φαρούκ συμμετείχε στην ετήσια γιορτή του γραφείου του, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν με την αστυνομία, έφυγε θυμωμένος. Αργότερα γύρισε με την Μαλίκ και όπλα, και πυροβόλησαν 65-70 φορές στην αίθουσα, είπε η αστυνομία.

Όσον αφορά στο ζεύγος των εισβολέων επιτέθηκε σε ένα πάρτι για τις γιορτές στο χώρο εργασίας του Φαρούκ στην κομητεία του Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 14 συναδέλφους του και τραυματίζοντας 21 σε μια επίθεση που φαίνεται να ήταν προσεχτικά σχεδιασμένη, προτού σκοτωθούν και οι δύο από πυρά της αστυνομίας, αφήνοντας μια κοινότητα συγκλονισμένη με λίγα στοιχεία για τους λόγους πίσω από την επίθεση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπέργκουεν είπε ότι ήταν εμφανές ότι είχαν σχεδιάσει το μακελειό και πρόσθεσε ότι είχαν αφήσει αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χώρο του συμβάντος. "Ήρθαν προετοιμασμένοι γι' αυτό που έκαναν, σαν να ήταν σε αποστολή," είπε ο Μπέργκουεν.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες Πέμπτη, ο αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι στο νοικιασμένο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν στικάκια USB, υπολογιστές και κινητά, ενώ στο νοικιασμένο αυτοκίνητό τους είχαν δύο αυτόματα όπλα εφόδου, δύο ημιαυτόματα περίστροφα, και 1.600 τεμάχια πυρομαχικών. Στο σπίτι υπήρχαν άλλα 4.500 τεμάχια πυρομαχικών, 12 βόμβες σωλήνα και υλικό για την κατασκευή βομβών.

Αμερικανός πολίτης που είχε γεννηθεί στην πολιτεία Ιλλινόι, ο Φαρούκ εργαζόταν στην κομητεία ως ειδικός σε περιβαλλοντική υγεία, επιθεωρώντας εστιατόρια και πισίνες για τυχόν παραβιάσεις κανονισμών υγείας, σύμφωνα με τις αρχές και έναν ιστότοπο επιθεώρησης δημόσιων υπαλλήλων.

Δημοφιλή