Πόλεμος Μπέου με το γγ του ΥΠΕΣ!«Ξεπέρασε τον εαυτό του σε ιλαρότητα ο υπόδικος για κακούργημα Μπέος»

Μάχη Μπέου με το γγ του ΥΠΕΣ!«Ο υπόδικος για κακούργημα Μπέος ξεπέρασε τον εαυτό του σε ιλαρότητα»
eurokinissi

Για «αχαρακτήριστες ύβρεις και συκοφαντίες» προς το πρόσωπό του, κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μετά από εκτόξευση κατηγοριών σε βάρος του από τον δήμαρχο Βόλου.

Αφορμή για τη σύγκρουση των δύο ανδρών στάθηκε η άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών να εγκρίνουν τον αποκλεισμό ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τη στελέχωση νομικών προσώπων και επιτροπών του δήμου Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπέος κάνει λόγο για «αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος», κατηγορεί τον κ. Πουλάκη για «ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση» και ζητεί από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Ο κ. Πουλάκης, σε γραπτή δήλωσή του απαντά: «Πληροφορούμαι ότι ο κ. Μπέος εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία αχαρακτήριστες ύβρεις και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου, με τις οποίες ωστόσο δεν έχω καμία πρόθεση να ασχοληθώ. Άλλωστε η διαδρομή του καθενός μας είναι γνωστή. Και σε ό,τι με αφορά, το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και η τοπική κοινωνία του Βόλου γνωρίζουν πολύ καλά πως – είτε ως αιρετός (σ.σ. νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας 1994-2002, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας 2010-2014) είτε ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, όπως και σήμερα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών – υπηρέτησα πάντοτε τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Στον δήμαρχο Βόλου απαντά και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τονίζοντας ότι ο «υπόδικος για κακούργημα» Μπέος «κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ιλαρότητα, προκαλώντας αυτή τη φορά τη θυμηδία, όχι μόνο στους συμπολίτες μας του Βόλου, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο» και προσθέτει: «...όσο κωμικό κι αν φαντάζει, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σαν τον Μπέο, τολμά να βρίζει και να απαιτεί την εκδίωξη ενός ανθρώπου όπως είναι ο Κώστας Πουλάκης, με την γνωστή αγωνιστική διαδρομή από τα χρόνια της χούντας μέχρι σήμερα, συνιστά φαινόμενο τραγικό και επικίνδυνο».

Να σημειωθεί ότι κατόπιν σχετικού ερωτήματος από τον εκτελώντα χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ηλία Τσέλιγκα, ο κ. Πουλάκης έχει απαντήσει ότι ο κ. Μπέος πρέπει να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τη θέση του δημάρχου, καθώς σε βάρος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου έχει εκδοθεί αμετάκλητο βούλευμα παραπομπής σε δίκη, για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή