Ο Ρουπακιάς είχε πάει για να σκοτώσει, δήλωσε μάρτυρας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή

Επεισοδιακή η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στις 8 Δεκεμβρίου η συνέχεια
Eurokinissi

Συντριπτική η περιγραφή της δεύτερης αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το Γιώργο Ρουπακιά.

Η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου μίλησε για οργανωμένη δολοφονική επίθεση, λέγοντας: «Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν οργανωμένη. Ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο για να σκοτώσει».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα: «Εκείνο το βράδυ την είχαν στημένη στον Παύλο Φύσσα» ενώ όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη δολοφονία του μουσικού «ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και δυο -τρεις ακόμα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν».

Η μάρτυρας, που καθόταν όπως είπε στο παγκακι μαζι Δήμητρα Ζώρζου, επίσης αυτόπτη μάρτυρατης δολοφονιας κατέθεσε στο δικαστήριο: «Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του...ήξερε που να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο...αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν. Φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση. Πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας».

Πρόεδρος :Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Είδαμε μια παρέα γύρω στα εφτά άτομα να περνάνε το δρόμο και να έρχονται προς τα πάνω...δεν έκαναν όμως αυτοί τη φασαρία ...αλλά περίπου τα είκοσι -τριάντα άτομα που έρχονταν πίσω τους και φαίνονταν απειλητικοί. Ακούσαμε ένα "τρέξτε" από κάποιους από τους εφτά και ορισμένοι άρχισαν να τρέχουν...σκόρπισαν οι περισσότεροι ...προηγουμένως είχαν περάσει και κάποιοι πιτσιρικάδες, φίλαθλοι του Ολυμπιακού...

Πρόεδρος: Σας έκανε κάτι εντύπωση από τους 20-30;

Μάρτυρας: Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες ,αρβύλες, κάποιοι μαύρα παντελόνια και κάποιοι παραλλαγής ...όλοι ήταν κοντοκουρεμένοι. Δέκα-δεκαπέντε από τους απέναντι άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα από την οποία είχαν μείνει τρεις...άρχισαν να τους χτυπάνε, κρατούσαν και κράνη...δύο-τρεις χτυπούσαν έναν ...οι άλλοι είχαν κάνει κλοιό γύρω τους. Δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση ...ήταν ένας εναντίον τριών. Οι υπόλοιποι απέναντι εμψύχωναν αυτούς που έδερναν τα παιδιά.

Αρχικά τρόμαξα, σηκώθηκα από το παγκάκι και κοιτούσα στο σημείο της επίθεσης ...έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Κάποιοι πετάγονταν και πίσω από τους κάδους.

Είδα ένα αυτοκίνητο από τα δεξιά που σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που δέχονταν επίθεση τα παιδιά, βγήκε ο οδηγός και έπιασε κατευθείαν ένα από τα παιδιά που χτυπούσαν , οι άλλοι του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της είπε ότι, όταν ήρθαν αστυνομικοί άκουσε τον Φύσσα να φωνάζει: «Όχι εμένα, αυτόν πιάστε, με μαχαίρωσε στην καρδιά».

Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον οδηγό και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού».

Πρόεδρος Πως ήταν;

Μάρτυρας: Ψηλός, αδύνατος, με κοντό μαύρο μαλλί....με μαύρη μπλούζα ,έτρεξε με άλλους 2-3 να ελευθερώσουν τον οδηγό από τους αστυνομικούς ...κάποιος κλώτσησε τον αστυνομικό .

Πρόεδρος: Αναγνωρίσατε τον συνοδηγό;

Μάρτυρας: Μου έδειξαν φωτογραφίες ... Δύο από αυτούς που μου έδειξαν μου ταίριαζαν στον σωματότυπο αλλά δεν ήμουν σίγουρη.

Πρόεδρος: Για δες τώρα...

Μάρτυρας: Θυμάμαι μόνο τον Ρουπακιά. Πρέπει να τους δω όρθιους τους άλλους

Πρόεδρος (προς κατηγορούμενους): Σηκωθείτε όρθιοι

Μάρτυρας: Ο δεύτερος με το μαύρο σακάκι (σ.σ. ο κατηγορούμενος Γ.Καζαντζόγλου) ταιριάζει στον σωματότυπου με τον συνοδηγό...

Η δίκη διεκόπη, καθώς η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και επιθυμεί τη διακοπή της κατάθεσής της. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, καθώς με την επανάληψη της διαδικασίας, η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου, την οποία κάλεσε η πρόεδρος, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και επιθυμεί τη διακοπή της κατάθεσής της.

Δημοφιλή