Ιστορικό πρωτοσέλιδο για τους NYT: Για πρώτη φορά από το 1920 άρθρο γνώμης στην πρώτη σελίδα

Ιστορικό πρωτοσέλιδο για τους NYT: Για πρώτη φορά από το 1920 άρθρο γνώμης στην πρώτη σελίδα
Twitter/ New York Times

Τα editorials, κείμενα με τις προσωπικές απόψεις των συντακτών ενός μέσου ενημέρωσης, σπανίως τοποθετούνται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των περιοδικών. Τα εξώφυλλα είναι συνήθως αφιερωμένα στις ειδήσεις ως έχουν, απαλλαγμένες από τα σχόλια των δημοσιογράφων. Για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια στην ιστορία της εφημερίδας, οι New York Times τοποθέτησαν το editorial του εκδότη, Arthur Sulzberger Jr, στο εξώφυλλο. Κεντρικό θέμα του άρθρου δεν είναι άλλο από την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αφορμή την πρόσφατη αιματηρή επίθεση στο Σεν Μπερνίντο κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 14 άτομα, ο εκδότης των New York Times καταδικάζει την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να αγοράσει όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δώστε τέλος στην επιδημία όπλων στην Αμερική», αναφέρει στον τίτλο του κειμένου, χαρακτηρίζοντας «ηθικό σκάνδαλο και εθνική ντροπή» το γεγονός ότι κάποιος στην Αμερική «μπορεί να αγοράσει όπλα σχεδιασμένα για να σκοτώσουν κάποιον με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα».

Ο Arthur Sulzberger Jr αποκαλεί «τρομοκρατικές ενέργειες» τέτοιου είδους επιθέσεις και απαντά στους υποστηριχτές της οπλοκατοχής που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για περιορισμό της αγοραπωλησίας όπλων, τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ακόμα, ο εκδότης καλεί τους αναγνώστες του να στραφούν ενάντια στους πολιτικούς ηγέτες που αντί να προστατεύουν τους πολίτες, ενισχύουν ένα κλάδο που βγάζει κέρδος από την παράλογη πώληση όπλων.

Δημοφιλή