Σφοδρή επίθεση Πλακιωτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Πως κοιμάστε τα βράδια κ. Τσίπρα;

Σφοδρή επίθεση Πλακιωτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Πως κοιμάστε τα βράδια κ. Τσίπρα;
Menelaos Myrillas / SOOC

Με φουλ επίθεση έκανε το ντεμπούτο του ως πρόεδρος της ΝΔ -αν και μεταβατικός- σε επίσημη ομιλία του στη Βουλή ο Γιάννης Πλακιωτάκης, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτήρισε δε τον προϋπολογισμό «εξωπραγματικό, κοινωνικά άδικο και καταδικασμένο να αποτύχει».

Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι, ενώ διερωτήθηκε εάν εκείνος ζει σε άλλη χώρα ή ο πρωθυπουργός βιώνει μια εικονική πραγματικότητα. «Κύριε Τσίπρα, ξεκινήσατε να αλλάξατε την Ευρώπη και γυρίσατε σκλάβος της Ευρώπης», είπε. Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο; Μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Ανγκέλα;».

«Θεωρεί ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός, ότι εκτελεί μια ιστορική αποστολή. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο βασιλιάς είναι γυμνός» είπε ο κ. Πλακιωτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανατρέξει ένα χρόνο πίσω, «τότε που ο κ. Τσίπρας ήταν κομουνιστής», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη πριν από ένα χρόνο η χώρα βρισκόταν σε ρυθμό ανάπτυξης και η ανεργία παρουσίαζε σημεία μείωσης, ενώ τώρα η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, η ΝΔ έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της, τόσο από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΕ, όσο και από την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και την υπεύθυνη στάση Ευάγγελου Μεϊμαράκη και όλων των βουλευτών της. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μετράει τα λόγια της όταν μιλά για τη ΝΔ.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο, σημειώνοντας ότι αποδεικνύει την ανικανότητα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. «Αποδεικνύει ότι οι υποσχέσεις τους ήταν κάλπικες», τόνισε και αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα των συντάξεων. Ετοιμάζονται να κάνουν τη σύνταξη φιλοδώρημα», είπε.

Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι επιβάλλουν 3,2 δισ. ευρώ νέους φόρους και γονατίζουν τους πάντες. «Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Τσίπρα; Τι έχετε να πείτε στο λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναφορικά με το προσφυγικό κάλεσε την κυβέρνηση -την οποία χαρακτήρισε υπεύθυνη για το πρόβλημα- να μην αφήσει τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Δημοφιλή