ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/12/2015 07:30 EET | Updated 06/12/2015 07:30 EET

Σαμαράς: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για οικουμενική κυβέρνηση

Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σήμερα προϋποθέσεις για συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρωθυπουργός, λέγοντας: «Παραλάβαμε χάος και σε δυόμισι χρόνια παραδώσαμε χώρα σταθεροποιημένη και οικονομία σε ανάπτυξη», ενώ κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι «έφερε τη χώρα σε δεινή θέση και χρειάστηκε να κάνει μια πολύ επώδυνη συνθηκολόγηση. Αναγκάστηκε να δεχθεί όρους που δεν ήταν απαραίτητοι για να βγει η χώρα από την κρίση. Και που τη βάζουν, ίσως, σε πιο βαθιά κρίση...».

Σημειώνει δε, ότι «για να μην βρεθεί η χώρα μετέωρη χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον να παραδεχθεί η κυβέρνηση τα σφάλματά της. Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους της. Και τρίτον να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της σε μια σειρά κρίσιμων τομέων».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά τονίζει: «Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει» ενώ διαψεύδει σενάρια που τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέο κόμμα.

Χαρακτηρίζει και τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ αξιόλογους, και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης «ενότητας, σοβαρότητας και δικαίωσης του έργου που έκανε η παράταξη». Επίσης, σε ερώτηση αν θα αντέξει η ΝΔ την εσωκομματική διαδικασία, απαντά: «Θα αντέξει και θα βγει ισχυρότερη».