«Μαύρος Δεκέμβρης»: Ποιοι στρατολογούν ανήλικους κουκουλοφόρους. Ανήλικοι οι μισοί από τους συλληφθέντες στα Εξάρχεια

«Μαύρος Δεκέμβρης»: Ποιοι στρατολογούν ανήλικους κουκουλοφόρους. Ανήλικοι οι μισοί από τους συλληφθέντες στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Έξι παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «στρατολόγηση» ανηλίκων από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα με πλούσιο βιογραφικό σε ταραχές. Χθες, συνελήφθησαν στα Εξάρχεια 12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ προσήχθησαν συνολικά 26 άτομα.

Οι διαθέσεις των ανήλικων φάνηκαν αρχικά χθες από τη πορεία των μαθητών στα Προπύλαια, όπου άτομα κάτω των 16 ετών φόρεσαν κουκούλες και πέταξαν πέτρες και ξύλα σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Έντονη όμως ήταν η παρουσία ανήλικων και στη δεύτερη πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και μάλιστα αστυνομικοί αναφέρουν ότι υπήρχαν παιδιά που πρωτοστάτησαν στις ταραχές που έγιναν επί ώρες στα Εξάρχεια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανήλικα να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια στα Εξάρχεια. Στρατολογούνται από μεγαλύτερους στο χώρο και υπακούουν στις εντολές τους. Ενδεικτικό είναι ότι οι μισοί από τους χθεσινούς συλληφθέντες είναι ανήλικοι», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εξύβριση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Δημοφιλή